NRK Meny
Normal

Saudi-Arabia har arrestert 431 IS-mistenkte

Saudi-Arabia har arrestert 431 personer og brutt opp en organisasjon mistenkt for å tilhøre den militante opprørsgruppen Den islamske staten (IS). Det opplyser den saudiarabiske regjeringen.

Det offisielle nyhetsbyrået SPA melder at de arresterte kommer fra Saudi-Arabia og flere andre land. Al Arabiya nevner land som Jemen, Egypt, Jordan, Algerie, Nigeria og Tsjad.

Seks selvmordsangrep rettet mot moskeer, sikkerhetsstyrker og diplomater i Saudi-Arabia er blitt avverget, opplyser innenriksdepartementet.

I tillegg melder SPA at et planlagt angrep mot en diplomatisk delegasjon, et angrep mot offentlige anlegg i Sharurah-provinsen, samt drap på flere sikkerhetsstyrker er avverget.

– Myndighetene har i løpet av noen få uker ødelagt en organisasjon med flere celler som var tilknyttet IS, heter det i en uttalelse fra departementet.

I mai bli 25 mennesker drept i to selvmordsangrep mot to sjiamuslimske moskeer øst i landet. IS-organisasjonen skal ha stått bak disse angrepene, ifølge myndighetene.

I juni døde 27 mennesker da et selvmordbomber sprengte seg selv. Og torsdag eksploderte en bilbombe ved en kontrollpost ved et av landets sikreste fengsler. Føreren av bilen døde og to vakter ble skadd. IS har hevdet at de sto bak dette angrepet.

Saudi-Arabia deltar i den USA-ledede koalisjonen som gjennomfører luftangrep mot den IS i Syria og Irak. Organisasjonen har oppfordret støttespillere til å gjennomføre angrep i Saudi-Arabia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt