NRK Meny
Normal

Satte fyr på brorskapets hovedkvarter i Kairo

Egyptiske demonstranter satte fyr på Det muslimske brorskapets hovedkvarter i Kairo torsdag kveld, forteller en talsmann for brorskapet.

Demonstranter ved Det muslimske brorskapets hovedkvarter

Demonstranter befinner seg ved Det muslimske brorskapets hovedkvarter i Kairo etter at de, ifølge brorskapets talsperson, skal ha satt fyr på bygningen.

Foto: STRINGER/EGYPT / Reuters

Nær 200 demonstranter skal ha stormet den store villabygningen der brorskapet holder til.

– 200 demonstranter kom til hovedkvarteret. Sikkerhetspersonell forsøkte å stanse dem, men noen kom seg forbi og inn bakdøren. De ransaket bygningen og satte fyr på den, forteller talsmann Mahmud Ghozlan i Det muslimske brorskapet til AFP.

En talsmann for politiet forteller til nyhetsbyrået AFP at brannen var begrenset, og at opprørspoliti greide å holde aksjonistene tilbake.

En korrespondent fra AFP melder om store sammenstøt mellom demonstrantene og politiet, som skal ha avfyrt tåregass mot aksjonistene.

Det politiske partiet til Det muslimske brorskapet, The Freedom and Justice Party, (Frihet- og rettferdighetspartiet, FJP), skrev torsdag kveld på sin Facebook-side at hovedkvarteret i distriktet Makattam i Kairo ble angrepet av «kjeltringer».

Egypts statlige nyhetsbyrå meldte at kontorene brukt av FJP ble satt fyr på i forstaden Maadi. Det skal også ha vært innbrudd i et annet kontor nær sentrum av Kairo.

Hendelsene skal ha skjedd på samme tid som president Morsi holdt en TV-sendt tale til nasjonen torsdag kveld.

Les: Morsi: – Uoverenstemmelsene må løses med dialog, ikke vold

Her sa han at den politiske krisen i landet «må løses med dialog, ikke vold.»

– De smertefulle hendelsene skjedde på grunn av politiske uoverenstemmelser som burde løses ved dialog, sa Morsi om de store sammenstøtene rundt presidentpalasset torsdag kveld, der fem personer mistet livet.

Les mer: Hæren setter opp barrikader foran presidentpalasset i Kairo

Opprørspoliti ved hovedkvarteret torsdag kveld

Opprørspoliti ved brorskapets hovedkvarter i Kairo torsdag kveld.

Foto: STRINGER/EGYPT / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt