NRK Meny
Normal

Satelittdata fra MH370 offentliggjort etter lang ventetid

Satellittdata som er blitt brukt for å finne ut hvor det savnede Malaysia Airlines-flyet styrtet, er offentliggjort.

Savnet
Foto: WANG ZHAO / Afp

Satelittinformasjonen fra det savnede malaysiske flyet ble offentliggjort tirsdag, to måneder etter at de pårørende først presset på for at informasjonen måtte offentliggjøres.

Myndighetene i Malaysia publiserte tirsdag et 47-sider langt dokument som inneholder signallogger mellom flyet og det britiske kommunikasjonselskapet Inmarsat.

– Endelig, etter nesten tre måneder, har Inmarsats rådata blitt frigitt til offentligheten. Håpet er at dette er de originale rådataene, heter det i et innlegg på Facebook-siden til slektninger av personer som var om bord i det savnede flyet.

Skal analysere innholdet

Det er vanskelig for utenforstående å forstå innholdet som er bygget opp av hundrevis av linjer med koder, og ifølge CNN vil noen av de pårørende sende informasjonen til uavhengige eksperter for å få det analysert.

I flere uker uttalte representanter for Inmarsat at de ikke hadde myndighet til å offentliggjøre kommunikasjonsdataen, og henviste til malaysiske myndigheter som har hatt hovedansvar for søket etter flyet som forsvant for litt over to måneder siden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gunner Brown v/ Transit Security Element søker etter savnet fly

Flere titalls skip deltok i søket etter det savnede malaysiske flyet.

Foto: HANDOUT / Reuters

Satelittsignalene med MH370 var del av et større arkiv med data som etterforskere har benyttet seg av i forsøket på å finne flyet.

Et team av internasjonale eksperter brukte denne dataen, kombinert med annen informasjon, kalkulasjoner og informasjon fra radarsignaler, før de konkluderte med at flyet mest sannsynlig har styrtet i det Indiske hav.

Malaysian Airlines Flight MH370 hadde 239 mennesker om bord.

Malaysiske myndigheter har fått mye kritikk for ikke å ha praktisert åpenhet rundt saken. Så langt har ikke gjentatte søk etter det savnede flyet, som antas å ha styrtet sør i Indiahavet, gitt resultater.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt