NRK Meny
Normal

SAS-fly kan ha blitt beskutt

Et SAS-fly som fløy turister fra Phuket i Thailand til Sverige, kan ha blitt beskutt.

Da det landet på Arlanda utenfor Stockholm ble det funnet et mistenkelig hull i den ene vingen.

Passasjerene ikke i fare

– Det er mistanke om at det kan være et kulehull, sier informasjonssjef Anders Lindström i SAS international til den svenske avisa Aftonbladet .
Flyet, som er av typen Airbus 340, ankom Sverige i går, og det ble straks slått alarm da serviceteknikere oppdaget et seks millimeter stort hull i flyets vinge.

Hullet ble funnet ytterst på vingen, i god avstand fra flyets drivstofftanker.

– Vi vet ennå ikke hva som forårsaket dette. Våre teknikere er på vei for å utrede det, sier en talskvinne for politiet på Arlanda, Yvonne Lindholm.
Til Expressen sier Lindholm at utgangshullet var større enn inngangshullet.

Flyet landet uten problemer, og det skal ikke ha vært noen umiddelbar fare for passasjerene om bord. Pilotene skal heller ikke ha opplevd noe unormalt på direkteflygningen fra Phuket til Arlanda.

Tas ut av trafikk

Ifølge SAS dreier det seg om ett mulig kulehull, men Lindström utelukker ikke at det kan ligge naturlige årsaker som haglvær bak. Selskapet skal iløpet av tre dager utarbeide en rapport som sendes det svenske luftvartsverket.

– Vi ser ekstremt alvorlig på dette. De har satt i gang en ganske stor undersøkelse og vi kommer ikke til å sette flyet tilbake i trafikk før vi er sikre, sier Lindström.

Det svenske luftartsverket ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt