NRK Meny
Normal

Sarkozy: Jeg har ikke brutt loven

PARIS (NRK): Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy bedyrer sin uskyld og mener landets rettsapparat blir brukt i et politisk spill.

 Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy avviser alle beskyldningen om korrupsjon.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

– Jeg har aldri handlet i strid med loven, sier Sarkozy i kveld.

Etter en oppsiktsvekkende arrestasjon og avhør bleFrankrikes tidligere president siktet for korrupsjon i dag. Nå spør mange seg om dette var kroken på døren for et mulig politisk comeback.

«Politisk innblanding»

For ekspresidenten fordømmer det han mener er «politisk innblanding» i korrupsjonssaken han er siktet i.

– Jeg har aldri gjort noe som er i strid med republikkens verdier eller rettsstatens prinsipper, sa Sarkozy i et intervju med LCI Television og radiokanalen Europe 1.

I Paris gater vokser politikerforakten og folk er oppgitt over sine tidligere ledere.

Sarkozy ble i dag siktet for å ha forsøkt å bestikke en dommer. Tiltalen kommer i tillegg til en rekke andre korrupsjonssaker det hevdes at Sarkozy er involvert i.

– Denne situasjonen er alvorlig nok til å vise det franske folk hvor vi står når det gjelder politisk utnytting av deler av dagens rettssystem. Jeg vil si til alle som hører eller ser på at jeg aldri har sviktet dem og aldri har gjort noe gjort noe som er i strid med republikkens verdier eller rettsstatens prinsipper, sa Sarkozy.

– I vårt land, som er et land av menneskerettigheter og rettsprinsipper, er det ting som blir organisert. Det franske folk trenger å vite hva dette dreier seg om, og i samvittighet og frihet selv dømme hvordan de vil tolke det, sa Sarkozy.

Åse Marit Befring forteller at korrupsjonssiktede Nicolas Sarkozy fører til mistro hos folket mot politikere i Frankrike.

Video: NRKs Europa-korrespondent, Åse Marit Befring er i Paris og følger saken.

Flere mistanker

Politiet gjennomførte et 15 timer langt avhør av Sarkozy, og natt til onsdag kom kunngjøringen om at det blir iverksatt en formell etterforskning av ekspresidenten.

Etterforskerne forsøker å finne ut om Sarkozy, som var president fra 2007 til 2012, ved hjelp av sin advokat forsøkte å påvirke etterforskningen av en sak som potensielt kunne ført til at Sarkozy havnet i fengsel. De mistenker at Sarkozy forsøkte å få tak i opplysninger fra en av dommerne.

Det er også mistanke om at han ble tipset om at mobilen hans ble avlyttet i forbindelse med etterforskningen av hvorvidt valgkampen hans i 2007 ble finansiert med store beløp fra Libyas daværende diktator Muammar al-Gaddafi og Frankrikes rikeste kvinne, L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt