Sarkozy truet journalist med juling

Frankrikes president Nicolas Sarkozy truet å «knuse ansiktet» til en redaktør av et fransk magasin etter at bladet antydet at presidentens kone, Carla Bruni, var en vamp.

Nicolas Sarkozy og Carla Bruni-Sarkozy

Har Carla Bruni-Sarkozy stor appetitt på menn?

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Sp-leder Liv Signe Navarsete er ikke den eneste toppolitikeren som kan miste besinnelsen.

Også Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown ble beskyldt for å miste besinnelsen, og at han skrek til ansatte, rettet pekefingre mot folk, kastet papirer og sparket møbler .

Den siste toppolitkeren ut er Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Og han legger heller ikke fingrene mellom.

– Ikke la henne hilse på kjekke menn

Trusselen fra Sarkozy skal ha kommet etter at magasinet Le Point publiserte en artikkel med «24 råd til presidenten foran bryllupet med mademoiselle Bruni ». Et av rådene var: Ikke introduser din nye kone for dine sønner, Barack Obama eller andre kjekke menn.

I Le Point-journalist Franz-Olivier Giesberts bok «M. Le President» gjengis det som skal være president Sarkozys tirade etter at artikkelen ble publisert.

Ifølge Giesbert ringte presidenten til magasinet like etter at artikkelen ble publisert i januar 2008. Samtalen begynte hyggelig, før Sarkozy skal ha blitt rasende.

– Du ville også vært forbannet

– Artikkelen er bare søppel, og jeg burde knuse trynet ditt, skal president Sarkozy ha sagt til Giesbert.

Giesbert skal ha svart: «Truer du meg?», hvorpå Sarkozy skal ha svart: «Du fortjener det. Jeg vet ikke hva som stanser meg».

– Du har ingen grunn til å føle deg fornærmet, var svaret fra Giesbert.

– Jeg er sikker på at du hadde vært forbannet hvis jeg hadde skrevet at din kone var en hore som alle hadde ligget med, og som til og med ville ha sex med barna dine, svarte president Sarkozy.

– Vi har aldri antydet at Bruni var en hore, skal Giesbert ha svart.

Bruni: Kjeder meg raskt av monogami

43 år gamle Bruni fikk ifølge den britiske avisen Telegraph et rykte som promiskuøs etter en rekke kjente elskere. Blant disse var Mick Jagger, Eric Clapton og Donald Trump. Hennes tidligere uttalelse om at hun «raskt kjedet seg av monogami» har blitt en klassiker i Frankrike.

Før hun giftet seg med president Sarkozy, var hun var også i et forhold med en kjent fransk redaktør - før hun dumpet ham til fordel for sønnen, filosofen Raphael Enthoven. Bruni og Enthoven har en sønn sammen.

Le Point nektet å komme med en beklagelse i neste nummer, og etter at presidenten skal ha forsøkt å få Giesbert sparket var det Bruni som til slutt klarte å få situasjonen under kontroll.

– Du må tilgi ham. Men Nicolas er så forelsket, skjønner du. Han tåler ikke at noen skriver slikt om meg, skal Bruni ha sagt da hun ringte til Giesbert.

SISTE NYTT

Siste nytt