I et åpent brev i avisa Le Figaro torsdag avviste ekspresidenten at han mottok opptil 50 millioner euro i valgkampstøtte fra den libyske diktatoren Muammar al-Gaddafi i 2007.
Beskyldningene stammer fra den libyske lederens sønn, Saif-al Islam Gaddafi og en forretningsmann med nære bånd til Sarkozys tidligere rådgivere.
Franske dommere ga klarsignal til avlytting av Sarkozys telefon i et forsøk på å finne bevis for den påståtte valgkampstøtten.
Ekspresidenten har lite til overs for etterforskningsmetodene som ble brukt.
– Dette er ikke noe en diktator har gjort mot en av sine motstandere. Det er Frankrike, raser Sarkozy i brevet.
Han har ikke tidligere uttalt seg offentlig om de stadig mer omfattende anklagene om korrupsjon og andre forbrytelser som er blitt rettet mot ham den siste tiden.
Prøvde å påvirke dommer
Tidligere denne måneden meldte flere medier at Sarkozy har forsøkt å få en dommer til å røpe informasjon om en annen korrupsjonssak som omfattet ekspresidenten.
Mistanken stammer fra en avlyttet samtale mellom Sarkozy og hans advokat Thierry Herzog, og avlyttingen skjedde i forbindelse med Gaddafi-etterforskningen.
I samtalen skal de to ha diskutert om de skulle henvende seg til en vennligstilt dommer for å få ham til å gi ut hemmelige opplysninger i den mye omtalte Bettencourt-saken.
Sarkozy var anklaget å ha utnyttet Frankrikes rikeste kvinne Liliane Bettencourt økonomisk under valgkampen i 2007, mens hun var for syk og svak til å forstå hva hun gjorde.
- Les:
Saken ble imidlertid henlagt i fjor høst.
«Sarkoleaks»
Det er ikke bare den franske etterretningstjenesten som har avlyttet Sarkozy.
Nicolas Sarkozy og kona Carla Bruni-Sarkozy.
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AfpOgså presidentens tidligere rådgiver Patrick Buisson tok opptak av hans telefon, uten at andre i Sarkozys indre krets visste om det.
Lydopptakene og inneholder flere timer med private samtaler mellom Sarkozy og ektefellen Carla Bruni-Sarkozy samt samtaler med flere av hans nærmeste medarbeidere.
Saken er av mediene døpt «Sarkoleaks» og har sendt sjokkbølger gjennom fransk samfunnsliv. Politikere på tvers av det politiske spekteret har fordømt opptakene som et politisk svik uten sidestykke.
Sarkozy og Bruni gikk i begynnelsen av mars til retten for å forhindre publisering av de hemmelige samtaleopptakene. Beskyttelsen av privatlivets fred er et grunnprinsipp i demokratiske samfunn, understreket parets advokat.
Enkelte utdrag fra lydopptakene var da blitt publisert i den satiriske ukeavisa Le Canard Enchaine og i nettavisen Atlantico.
Så så snart opptakene ble kjent startet ryktene umiddelbart å svirre om at svært pinlige avsløringer kan være i vente. De publiserte utdragene har imidlertid ikke vært spesielt sensitive.
Buisson selv har hevdet at han gjorde opptakene fordi han mente de ville ha historisk interesse, og at han ikke har ønsket å dele dem med pressen.
Retten i Paris var imidlertid ikke enig og besluttet at Buisson må betale 20.000 euro – i overkant av 165.000 kroner – i oppreisning til paret.
Nettavisen må fjerne de omstridte opptakene, hvis ikke venter det bøter for hver dag som går mens de fremdeles ligger ute, slo retten også fast. Avisen uttalte at de vil anke avgjørelsen.