– Jeg kan slå Obama

Sarah Palin sier i dag at hun vurderer å gå inn i kampen om Det hvite hus, og mener hun har en sjanse til å slå president Barack Obama i 2012.

Sarah Palin

Sarah Palin opplyser om at hun vurderer å stille som presidentkandidat i 2012, men at familiens ve og vel kommer i første rekke.

Foto: Gilles Mingasson / Ap

– Jeg er i prosessen med å se an situasjonen nå, om det er en god ting for landet, for fortsettelsen, for familien, forteller Sarah Palin i et intervju med TV-kanalen ABC.

– Dersom du stilte i presidentvalget, kunne du slått Barack Obama?

– Jeg tror det, sier Palin.

Les også: Palin åpner for å stille

– Vurderer det oppriktig

46-åringen fra Idaho i USA har nå gjort det klart i to ulike intervjuer denne uken at hun vurderer seriøst å bli med i kampen om presidenttittelen i 2012.

– Jeg er igang med oppriktige, personlige overveielser og diskusjoner med familien, for familien min er den viktigste faktoren å tenke over her, sier hun i et intervju med New York Times Magazine, som ennå ikke er utgitt.

Hun forteller at overveielsene inkluderer spørsmål om hvorvidt hun har noe unikt å legge på bordet, og hun innrømmer at den største utfordringen vil være å bevise sin personlige merittliste.

Godt likt

Hun sier selv at hun har innflytelsesrike kritikere innenfor sitt eget parti som har satt spørsmålstegn ved hennes begrensede politiske karriere og seriøsitet, skriver the Guardian.

En meningsmåling blant Tea Party-ledere og aktivister viser at selv om nesten alle i Tea Party-bevegelsen liker henne og støtter henne, har de på samme tid store reservasjoner mot å støtte at hun skal stille som presidentkandidat.

Les også: Ingen klar Palin-effekt

Sa opp guvernør-stillingen

John McCain, Sarah Palin og Todd Palin

Sarah Palin stilte i 2008 som visepresidentkandidat sammen med den republikanske politikeren John McCain. I bakgrunnen er Palins mann, Todd Palin.

Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS

Palin stilte som visepresidentkandidat sammen med republikaneren John McCain under valget i 2008, men de to tapte mot Demokratenes kandidater, president Barack Obama og visepresident Joseph Biden.

Palin har tidligere vært guvernør i delstaten Alaska, men sa fra seg stillingen året etter presidentkampen, og opplyste at hun mente hun fikk utrettet mer utenfor statsapparatet.

Den endelige avgjørelsen om Palin stiller kan ennå ta flere måneder, melder amerikansk media.

SISTE NYTT

Siste nytt