Sangeren Dmitrij Khvorostovskij er død

Den russiske sangeren Dmitrij Khvorostovskij er død 55 år gammel. Khvorostovskij var en av verdens mest kjente mannlige artister innenfor den klassiske musikken.

CORRECTION Russia Obit Hvorostovsky Dmitry Khvorostovsky

Dmitrij Khvorostovskij fotografert i 2013

Foto: Ivan Sekretarev / AP

Meldingen om at Dmitrij Khvorostovskij er død, har preget alle russiske nyhetsmedier, etter at den ble kunngjort tidlig på formiddagen 22. november. Det har vært kjent i flere år at den 55 år gamle sangeren har vært alvorlig syk, etter at han i 2015 fikk konstatert en svulst på hjernen.

Khvorostovskij fortsatte likevel å opptre, men de siste månedene har hens helsetilstand gradvis ble dårligere. Han døde med sin familie rundt seg på et sykehus i London, der han har vært bosatt de siste årene heter det i en melding som familien selv la ut på Facebook.

Vant foran Bryn Terfel

Dmitrij Khvorostovskij ble verdenskjent da han i 1989 vant den store sangkonkurransen i walisiske Cardiff, foran hjemmefavoritten Bryn Terfel. Begge har seinere gjort store karrierer innenfor klassisk musikk, samtidig som de også ikke har vært redd for å prøve ut andre sjanger.

Dmitrij Khvorostovskij ble først og fremst kjent for sin tolkning av ulike roller i den italienske komponisten Giuseppe Verdis operaer, men han ble naturlig nok også brukt mye i russiske opera, som i Peter Tsjajkovskijs Jevgenij Onegin.

OPERA EUGENE ONEGIN

Dmitrij Khvorostovskij og Renee Flemming framført Tsjajkovskijs opera Jevgenij Onegin på Metropolitan i New York i 2017

Foto: Shiho Fukada / AP

Dmitrij Khvorostovskij var født i Krasnojarsk i Sibir, og han var innom et hardrockband før han for alvor satset på den klassiske musikken.

Etter gjennombruddet i 1989 har han opptrådt på alle de store operascenene i verden, blant annet i Wien, Milano og New York. Med sin fyldige baryton, lange og slanke kropp med en stor grå hårmanke, har han vært en publikumsfavoritt i mange land, selv om han hele tiden også har vært trofast mot sitt russiske publikum.

Begraves i Moskva

Ikke minst hans innspilling av kjente sanger fra 2. verdenskrig i 2003, «Hvor er dere, mine brødre» har gitt han tilnærmet heltestatus i hjemlandet.

På en av sine siste opptredener i Moskva framførte han den kjente sangen fra 2. verdenskrig Katusjka.

Det er ventet at Dmitrij Khvorostovskij blir begravet den russiske hovedstaden Moskva.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt