Hopp til innhold

– Som oppfølgeren til en skrekkfilm

Like etter at flere av «Sandy»-ofrene endelig hadde fått strømmen tilbake, sørget nye stormkast for å mørklegge store områder i New York og New Jersey. Mange måtte ri stormen av i iskalde og ødelagte hus.

Sandy storm

Kraftig vind og snø slo inn over New York natt til torsdag.

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

Kraftig vind, regn og sludd slo natt til torsdag inn over inn over New York og New Jersey, og skapte nye problemer i områdene som ble hardest rammet av stormen «Sandy».

– Det er frustrerende, det sliter på. Og så tror man endelig at man ser lyset i enden av tunnelen og strømmen er tilbake, så starter det plutselig på nytt, sier Joe Fazzolari, en av mange innbyggere som mistet strømmen for andre gang da vinteruværet slo inn over kysten.

Myndighetene anslår at rundt 60.000 innbyggere som først hadde fått strømmen tilbake etter «Sandy», nå har mistet den på nytt.

Bensinkø

Folk står i kø under uværet for å kjøpe bensin. Mange er uten strøm etter «Sandys» ødeleggelser, og trenger bensin for å holde aggregatene i gang.

Foto: MARIO TAMA / Afp

95.000 hjemløse

Torsdagens uvær var mildere enn man først fryktet. Men for de flere tusen som ble rammet hardt av stormen Sandy i forrige uke, utgjør kulden og vinden en ekstra belastning.

Nærmere en million innbyggere i New York og New Jersey har fortsatt ikke fått strømmen tilbake, og så mange som 95.000 er å regne som hjemløse etter stormen.

I New York delte myndighetene onsdag ut varmeovner og tepper til folk som fryser i husene sine og åpnet tilfluktsrom for dem som trenger et sted å sove.

Mange tør ikke forlate hjemmene sine i frykt for plyndring, og har oppholdt seg i mørklagte og trekkfulle hus under nattens uvær.

– Vi er skrekkslagne. Det er som oppfølgeren til en skrekkfilm, sier James Alexander til Ap.

Han bor i det hardt rammede Rockaway-området i New York, hvor store boligområder brant ned til grunnen under «Sandy».

Til tross for ødeleggelsene valgte Alexander å bli hjemme under uværet for å se etter huset og naboene.

Flere av innbyggerne i New York og New Jersey er på nytt uten strøm, etter at nytt uvær rammet området.

NETT-TV: Mange av innbyggerne i New York og New Jersey må på nytt ta fram stearinlysene etter at nytt uvær rammet området og tok strømforsyningene.

Stengte ned hjelpesentre

Flere steder ble nødhjelpsstasjoner som deler ut vann og mat til de stormrammede nødt til å stenge ned i påvente av den nye stormen, noe som gjorde situasjonen enda mer håpløs for mange av innbyggerne.

46 år gamle Jenny Cartagena møtte onsdag opp ved nødhjelpsstasjonen på Coney Island for å hente mat, men ble nødt til å gå tomhendt tilbake.

– Stormen kommer. Vi vet ikke hvor hardt den kommer til å ramme oss. Jeg trenger hjelp nå, sa Cartagena til DNAinfo.

Ifølge det føderale nødhjelpsbyrået (FEMA), ble stasjonene stengt ned fordi man fryktet for sikkerheten til de ansatte.

Tenner bål for å holde varmen

Brianna Mendez tenner bål utenfor huset sitt på Staten Island for å holde varmen.

Foto: HANDOUT / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt