Sanders trekker seg ikke – stiller i Washington DC

Bernie Sanders fortsetter kampen om å bli demokratenes presidentkandidat etter et møte med president Barack Obama torsdag, og stiller under det siste primærvalget i demokratenes nominasjonsprosess, selv om han lover å samarbeide med Hillary Clinton «snart».

Etter et møte med president Barack Obama i dag fortalte Bernie Sanders pressen at han vil fortsette å kjempe videre for nominasjonen for å bli Det demokratiske partiets presidentkandidat. Bernie Sanders sier han vil møte Hillary Clinton i den nærmeste fremtiden for å diskutere hvordan de kan samarbeide for å slå Donald Trump.

Sanders møtte pressen etter møtet med Obama og informerte om at han ikke gir seg.

– Jeg vil selvsagt stille til det demokratiske primærvalget i Washington DC neste tirsdag. Dette er det siste primærvalget i nominasjonsprosessen til Det demokratiske partiet, sa Sanders til pressen etter møtet med Obama torsdag.

Demokratene har lagt press på Bernie Sanders om å trekke seg fra nominasjonsvalget og gi sin støtte til Hillary Clinton som leder klart, for å samle partiet i kampen mot Donald Trump i det forestående presidentvalget i USA. Det var ventet at Obama kom til å be Sanders om dette under møtet mellom dem to i Det hvite hus i dag.

SANDERS OBAMA

Det var lystig tone mellom Sanders og Obama på vei inn til møtet torsdag. Der var det ventet at Obama kom til å be Sanders om trekke seg og gi støtte til Hillary Clinton.

Foto: GARY CAMERON / Reuters

Skal samarbeide med Hillary om å slå Trump

Etter møtet takket Sanders presidenten og hans visepresident Joe Biden for deres upartiskhet under nominasjonsvalget i Det demokratiske partiet. Samtidig lovet han å møte Hillary Clinton snart for å diskutere hvordan de kan samarbeide for å slå den republikanske kandidaten Donald Trump.

Men senatoren fra Vermont ga ennå ikke sin støtte til Clinton som Demokratenes presidentkandidat og gjorde det klart at han ikke trekker seg fra kampen før det siste nominasjonsvalget i hovedstaden Washington D.C. neste uke.

– Jeg kommer til å jobbe så hardt jeg kan for at Donald Trump ikke blir president i USA, sa Sanders utenfor Det hvite hus.

– For meg er det utrolig at Republikanerne har en kandidat som har satt fanatisme og fornærmelser i sentrum for sitt kandidatur.

Laster Twitter-innhold

Clinton har sikret delegatene

Clinton sikret seg delegatene som trengs til å bli demokratenes presidentkandidat tidligere denne uken, og dermed også bli den første kvinnelige kandidaten for et av de to store partiene i USA.

For å klare å bli nominert måtte Sanders greie å overbevise to tredeler av superdelegatene om å forlate Clinton og gi sin støtte til ham i stedet.

Selv om han ikke sa det klart, antydet han at kampen hans nå mer dreier seg om å skape en bevegelse i det demokratiske partiet for sine synspunkter, særlig kritikken av det økende inntektsgapet i USA.

Gjennom valgkampen har han selv sikret seg god representasjon i partiets programkomité som på landsmøtet skal utarbeide programmet for neste presidentperiode.

SISTE NYTT

Siste nytt