Sanders-tilhengere vil heller sitte hjemme eller stemme på Trump

LOS ANGELES (NRK): Mange Sanders-velgere i California kan ikke tenke seg å stemme på Hillary Clinton i november. Noen vil sitte hjemme, andre vurderer å stemme på Donald Trump.

MOR OG DATTER MOT HILLARY:

MOT HILLARY: Maria og Courtney er ikke Hillary-fans.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Hun er en av de mange unge som er blitt vekket til politisk engasjement av Bernie Sanders. Courtney Santos fra Los Angeles er ikke klar for Hillary Clinton.

– For meg er det viktig å stemme mot det etablerte, og for en som ikke har stemt for kriger, sier hun.

Moren Maria vurderer fortsatt hva hun vil gjøre nå som det virker sikkert at Clinton blir kandidaten til partiet hennes.

Hillary Clinton kan slå fast at hun er demokratenes presidentkandidat om ikke noe uforutsett skjer. California er en av statene som holder valg i dag, og der har striden mellom Sanders og Clinton vært bitter.

SE VIDEO: Bitter strid mellom Sanders og Clinton i California

– Jeg vil jo ikke at Donald Trump skal bli president så jeg må tenke meg om nå. Men jeg er ikke klar for Hillary på nåværende tidspunkt, sier hun.

Sanders fortsetter

Sanders ligger hakk i hæl med Clinton på de siste meningsmålingene her i California. Mange her har forhåndsstemt. Andre er irriterte om over at nyheten om superdelegatene kommer timer før valglokalene åpner.

Da Bernie Sanders møtte pressen i San Francisco i natt, gjorde han det klart at han ikke akter å gi seg ennå.

– Vårt mål er fortsatt å sikre oss så mange delegater som mulig og deretter overbevise superdelegatene om at jeg er den sterkeste kandidaten slik at de skifter mening, sa han.

Sanders har tidligere sagt at partitoppene som utgjør superdelegatene og som først endelig avgjør hvem de vil stemme på på partiets landsmøte i Philadelphia i slutten av juli ikke må bli de som avgjør at Clinton bli kandidaten.

Stemmer heller på Trump

Familien Hager som består av Gary og sønnene Scott og Travis er i villrede.

– Jeg tror heller jeg stemmer på Trump enn Hillary Clinton. Jeg ønsket meg Bernie, men det får bli Trump dersom det ikke blir ham, sier pappa Gary.

Sønnen Travis er klar for å bite i det han opplever som det sure eplet, men mener at valgsystemet til demokratene er udemokratisk.

- ET FUNKY ÅR i AMERIKANSK POLITIKK

Scott, Gary og Travis Santos; far og to sønner er alle tilhengere av Bernie Sanders. En vil sitte hjemme, en vil stemme på Trump, og lillebror Travis vil stemme på Hillary Clinton i november. -Dette er et funky år i amerikansk politikk, mener Travis.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Jeg mener nominasjonssystemet her i landet er ødelagt. Det må endres slik at folkets røst for større betydning, sier han.

Hva er det som er så galt med Hillary Clinton?, spør jeg.

– Hva er det som ikke er galt med Hillary Clinton? Hun forandrer mening hele tiden. Hun er litt som ukas smak i en isbar, sier broren Scott.

SISTE NYTT

Siste nytt