– Jeg vil gjøre alt jeg kan for at hun skal bli USAs neste president

Bernie Sanders erkjente i dag at han tapt kampen om Demokratenes presidentnominasjon og lovet å arbeide for at Clinton skulle vinne valget til høsten.

Bernie Sanders erkjente i dag at han tapt kampen om Demokratenes presidentnominasjon og lovet å arbeide for at Clinton skulle vinne valget til høsten.

– Clinton har vunnet den demokratiske nominasjonen og jeg gratulerer henne med det, sa Sanders da han talte med Hillary Clinton ved sin side under et valgmøte i Portsmouth i delstaten New Hampshire.

Nettopp New Hampshire er hjemmebane for Sanders som i primærvalget 9. februar tok en klar seier over Clinton med 60 mot 38 prosent.

Foran sine tilhengere etterlot Sanders ingen tvil om at han vil hjelpe Clinton i valgkampen.

– Utenriksminister Clinton blir Demokratenes presidentkandidat og jeg vil gjøre alt jeg kan for at hun skal bli USAs neste president, sa han.

Etter at Sanders hadde talt takket Clinton for støtten og sa de var «sterkere sammen», noe som også sto på bannere til mange av tilhengerne i salen.

Hillary Clinton og Bernie Sanders

Hillary Clinton og Bernie Sanders vinket sammen til publikum da de for første gang opptrådte sammen under et valgkamp-arrangement siden det ble klart at Clinton hadde vunnet nominasjonskampen.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Fått gjennomslag i partiprogrammet

Sanders har fått kritikk for at han ikke tidligere har gitt sin støtte til Clinton, men gikk altså i dag ut med sin fulle støtte.

Det har han gjort fordi han ville ha inn sine saker i det demokratiske partiprogrammet, og arbeidet i underkomiteen som lager utkastet til landsmøtet ble avsluttet først sist lørdag.

Clintons kampanjeleder hevder for øvrig at Sanders har fått gjennomslag for 90 prosent av sine saker. Det er noe Sanders ikke har bekreftet, men det hevder altså Clintons kampanjeleder.

Disse sakene omfatter blant annet nasjonal minstelønn, gratis college-utdanning til barn fra familier som tjener under en million kroner, mulighet til å kjøpe statlig helseforsikring i stedet for privat helseforsikring.

Det er i virkeligheten en liten konsesjon til Sanders. Han ville ha skattefinansiert helseforsikring, omtrent som i Skandinavia.

Politiske aktivister i USA

Før Sanders og Clinton kom til Portsmouth High School i formiddag var det noen Sanders-tilhengere som viste at de ikke var enige i hans støtte til Clinton.

Foto: DARREN MCCOLLESTER / AFP

Trump skal velge visepresident

Indiana-guvernør Mike Pence

57 år gamle Mike Pence skal være en de fire på listen over Trumps visepresidentkandidater.

Foto: Michael Conroy / Ap

Den sannsynlige republikanske presidentkandidaten, Donald Trump, driver i dag valgkamp i delstaten Indiana.

Trump varslet i går at han innen slutten av denne uken vil kunngjøre hvem som skal bli hans visepresidentkandidat.

Trump sa at han ennå ikke har bestemt seg for hvem han vil velge blant fire kandidater på lista hans, men han sier alle er fantastiske kandidater, og at folk vil ha dyp respekt for den han velger.

Blant de fire på listen er New Jersey-guvernør Chris Christie, tidligere president i Representantenes hus, Newt Gingrich, og Indiana-guvernør Mike Pence.

Nettopp Pence er sammen med Trump i dag på valgkampmøter i Indiana.

SISTE NYTT

Siste nytt