NRK Meny
Normal

San Francisco-politisjef trekker seg etter politi-drap

Bare timer etter at en ung svart kvinne hadde blitt skutt og drept av politiet i San Francisco, trakk politimester Greg Suhr seg.

Greg Suhr

I går trakk politimesteren i San Francisco, Greg Suhr, seg.

Foto: STEPHEN LAM / Reuters

Politiet i San Francisco har lenge vært beskyldt for å ha rasistiske og homofobe-holdninger og tidligere i år startet justisdepartementet en etterforskning etter at CNN publiserte flere rasistiske tekstmeldinger fra politiet.

Byens borgermester Ed Lee har lenge støttet Suhr, men i går var det nok.

Skutt etter krasj

En 27 år gammel svart kvinne ble skutt og drept av politiet i det de prøvde få henne ut av en stjålet bil hun hadde krasjet med. Ifølge den foreløpige etterforskningen er det ingen ting som tyder på at kvinnen hadde noe våpen eller at hun forsøkte å rømme, skriver BBC.

Skyteepisoden skjedde i samme nabolag hvor fem politibetjenter skjøt og drepte 26 år gamle Mario Woods i april. Etter at en video av denne hendelsen ble lagt ut på nettet, har flere demonstrert og krevd at Suhr skulle gå av.

Suhr har vært under hardt press siden desember, da fem politibetjenter skjøt og drepte en ung svart mann som bar kniv.

Vil etterforske politiet

Ifølge borgermesteren så har ikke de planlagte reformene for å få ned antallet politiskytinger gått raskt nok. Lee gjorde det dermed klart at han hadde bedt Suhr om å søke avskjed, noe politisjefen også gjorde, melder BBC.

– De siste månedene har rystet og delt byen vår. Spenningene som har ulmet i mange år mellom politiet og minoritetsgrupper har den siste tiden kommet til overflaten. Og vi må nå spørre oss hvordan politiet jobber, sier Ed Lee, ifølge CNN.

Årlig skyter og dreper politiet i USA mer enn 1000 mennesker, brorparten av dem er svarte. Mest oppmerksomhet de siste årene fikk drapet på den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson. Et drap som førte til voldsomme demonstrasjoner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt