Samtaler om Zimbabwe

Partene i den bitre konflikten i Zimbabwe skal ha begynt å snakke sammen.

Zimbabwes president Robert Mugabe.
Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Samtalene foregår i Sør-Afrika, der representanter for regjeringspartiet Zanu-PF og opposisjonen i MDC har kommet sammen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

En kilde sier til AFP at samtalene begynner i dag, mens en annen sier at de allerede er i gang.

Skal stanse volden

- Målet er i første omgang å få slutt på volden, sier en MDC-talsmann. Både president Robert Mugabe og opposisjonslederen Morgan Tswangirai har vært under sterkt press for å finne en veg ut av den politiske krisen etter andre omgang i presidentvalget. Tswangirai trakk seg for å beskytte tilhengerne sine mot overgrep og press, og Mugabe vant med stort flertall.

Sterkt press

Blant andre har toppmøtet i Den afrikanske union (AU) og samarbeidsorganisasjonen for det sørlige Afrika (SADC) kommet med sterke oppfordringer om samarbeid og enighet.

MDC har tidligere nektet å møte representanter for ZANU-PF før voldsbølgen i Zimbabwe er stanset. Opposisjonen hevder at over 100 av dens tilhengere er blitt drept i uroligheter i tilknytning til presidentvalget i landet.

Krise

Zimbabwe har vært i alvorlig krise siden første omgang i presidentvalget i mars.

Volden og påstandene om grovt maktmisbruk fra Mugabes og hans partifellers side har utløst en storm av kritikk mot regimet i Zimbabwe.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt