Egyptiske soldater mot demonstranter i Kairo

I Kairo angrep soldater demonstranter som forskanset seg utenfor regjeringskontorene fredag formiddag. Flere mennesker ble skadet, og minst en ble arrestert.

Protestabe på Tahrirplassen i Kairo er ikkje over.

Demonstrasjonene i Kairo fortsetter, nå også utenfor Tahrir-plassen. Bildet er fra en tidligere demonstrasjon.

Foto: Bernat Armangue / Ap

Dagens sammenstøt er de alvorligste siden forrige måned, da over 40 mennesker ble drept.

Startet etter arrestasjon

Urolighetene som hadde pågått siden morgentimene, startet etter at en demonstrant sa han hadde blitt arrestert av soldater og banket opp. Dette førte til at flere kastet stein mot soldatene.

Soldatene svarte med vannkanoner og skudd i lufta.

Demonstrantene kastet bensinbomber og tente på gjenstander utenfor parlamentsbygningen, ifølge reportere fra AFP. En av aktivistene, Mona Seif, sier at soldatene også kastet gjenstander fra taket på bygningen.

Hun ble senere arrestert av soldatene.

Demonstrantene har holdt til utenfor regjeringskontorene siden 25 november, etter at de brøt ut av en større demonstrasjon på Tahrir-plassen.

Krever de militæres avgang

Da rettet protestene seg mot de militæres utnevnelse av ny statsminister. Aktivistene krevde at de regjerende generalene må føre makten tilbake til en sivil regjering.

De militære, som har styrt landet siden president Hosni Mubarak ble fjernet i februar, sier de vil gå av, når en ny president er valgt i slutten av juni neste år.

LES OGSÅ: Vil ikke la turister drikke alkohol eller bruke bikini

Skjebnetid for Tahrir-bevegelsen

SISTE NYTT

Siste nytt