Sammenstøt etter at 18-åring ble skutt av politiet

En svart 18-åring er skutt og drept av politiet i Berkeley, ikke langt fra Ferguson der Michael Brown ble drept i august. Politiet sier de handlet i selvforsva

Skyting i Berkley i St. Louis.

Det oppsto uro etter at en 18-åring ble skutt av politiet på en bensinstasjon i Berkley i St. Louis.

Foto: David Carson / Ap

Det meldes nå om nye sammenstøt mellom politi og demonstranter etter den fatale skyteepisoden. Over 60 personer strømmet til bensinstasjonen i Berkeley i utkanten av St. Louis, men det skal ha blitt hørt eksplosjoner på åstedet. Ut fra videobildene under virker det som om det ble brukt fyrverkeri mot politiet.

Politiet har gjort arrestasjoner, men det er uklart hvor mange. Stemningen melllom de som kom til og politiet var svært anspent.

Åstedet ligger kun tre kilometer fra Ferguson, som har vært preget av opptøyer etter at Darren Wilson ikke ble tiltalt for å ha skutt og drept Michael Brown, som var ubevæpnet.

Opptøyer i Berkeley

OPPTØYER: Demonstranter kom raskt til åstedet etter politiskytingen.

Foto: David Carson / Ap

Politiet: Gutten trakk våpen

18-åringen Antonio Martin ble skutt ved en bensinstasjon tirsdag kveld lokal tid.

Politiet i St. Louis sier i en uttalelse publisert på Facebook at 18-åringen trakk våpen før politiet skjøt.

En politimann tok kontakt med to menn ved bensinstasjonen rundt 23.15 lokalt tid.

«En av mennene trakk en pistol og pekte den mot politimannen som nærmet seg. Politimannen avfyrte flere skudd, som tok livet av den ene, mens den andre mistenkte flyktet,» skriver politiet.

Moren til gutten har sagt til flere fjernsynskanaler at gutten ikke hadde våpen, og at hun stiller seg uforstående til at han skulle ha oppført seg truende. - Han var sammen med kjæresten sin, sa hun blant annet til avisa St. Louis Dispatch .

Video av uro i Berkeley, St. Louis.

VIDEO: Se bildene fra bensinstasjonen.

– I frykt for sitt liv, avfyrte politibetjenten i Berkeley flere skudd, som førte til at mistenkte døde, sier polititalsmann Brian Schellman ifølge Reuters.

Uro etter at tenåring ble skutt av politiet i Berkeley.

Det samlet seg en stor folkemengde på bensinstasjonen i Berkeley i St. Louis etter at 18-åringen ble skutt av politiet. Mange opptrådte aggressivt mot politiet.

Foto: David Carson / Ap
Tenåring skutt og drept i Berkeley

En svart 18-åring ble skutt av politiet utenfor en bensinstasjon i Berkeley. Politiet sier tenåringen trakk pistol og rettet den mot politibetjenten.

Foto: David Carson / Ap

«Kjente» demonstranter på åstedet

Avisen skriver at et sekstitalls personer samlet seg på åstedet etter skytingen, og at noen personene på stedet også var aktive under demonstrasjonene etter drapet på Michael Brown.

Bensinstasjonen skal ha overvåkningskameraer som kan ha filmet hendelsen.

USA-NEWYORK/POLICE Police officers line the route as vehicles containing the bodies of the two New York Police officers who were shot dead drive by in the Brooklyn borough of New York
Foto: STEPHANIE KEITH / Reuters

Politimenn skutt i New York

Lørdag kveld ble to politimenn skutt og drept i New York.

Ifølge Washington Post publiserte 28-åringen, tre timer før han skal ha drept politimennene, et innlegg på sin Instagram-profil om at han ville drepe politimenn som hevn for drapene på Michael Brown og Eric Garner.

Mange politifolk mener de har fått for lite støtte i etterkant av disse sakene, og har blant annet rettet sinnet mot New Yorks borgermester Bill de Blasio. Da han besøkte sykehuset der de to politimennen ble bekreftet døde, valgte politikolleger å vende ham ryggen.

Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE DET: Tenåringen ble skutt og drept i Berkeley, som ligger rundt tre kilometer fra Ferguson, der Michael Brown ble skutt og drept i august.

SISTE NYTT

Siste nytt