Sammenlignet slaver med innvandrere i sin første tale

USAs boligminister Ben Carson får hard medfart etter sin første tale til departementet, der han sammenlignet slaver med innvandrere.

USAs boligminister Ben Carson får hard medfart etter sin første tale til departementet, der han sammenlignet slaver med innvandrere.

VIDEO: Ben Carson holdt sin første tale til departementet sitt etter å ha blitt innsatt som boligminister i Donald Trumps regjering.

Carson holdt en 40 minutter lang tale til sine nye ansatte natt til tirsdag. Der hyllet han innvandrere som jobber lange dager for å sikre en fremtid for barna sine.

– Det er det Amerika handler om. Et land med drømmer og muligheter. Det var andre innvandrere som kom hit i bunnen av slaveskip. De jobbet enda mer og enda hardere for enda mindre. Men de hadde også en drøm, sa Carson.

Det tok ikke lang tid før flere begynte å påpeke at slavene neppe kom til landet frivillig.

Ifølge New York Times fikk Carsons departement ganske raskt hendene fulle med å svare publikum.

«Dette er en kynisk tolkning av statsrådens bemerkninger til en velkomsthær av departementets ansatte. Det er ingen som i fullt alvor tror at han sidestiller frivillig innvandring med tvungent slaveri!» skriver departementet i en pressemelding.

Mener han ble misforstått

Carson har selv svart på kritikken på radio og Twitter. Der skriver han at man kan være en ufrivillig innvandrer, og at han er stolt av sine forfedre, som aldri ga opp.

– Mange mennesker ble hentet hit i slaveskip, og det er en forferdelig ting. Jeg sier ikke at det ikke er forferdelig, men det jeg sier er at disse menneskene var sterke. De ga ikke opp, sier Carson.

Han får likevel kritikk av organisasjoner som borgerrettighetsbevegelsen NAACP og Anne Frank Center.

Carson, som egentlig er nevrokirurg og forfatter, ble sverget inn som boligminister forrige torsdag. Han hadde ingen politisk erfaring før han stilte som kandidat for Republikanerne i primærvalget i fjor.

I 2013 kalte han Obamacare «det verste som har skjedd nasjonen siden slaveriet». Da han forsøkte å stille som presidentkandidat brukte han også slaveri som eksempel for å forklare hvorfor han er imot abort, skriver CNN.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt