NRK Meny
Normal

Russiske bloggere sammenligner Medvedev med tsaren

MOSKVA (NRK): Russiske blogger er fulle av disse bildene, men hvis du tror det er tippoldefaren til statsminister Dmitrij Medvedev, tar du feil.

Russiske bloggere sammenligner Medvedev med tsaren

Flere nettsteder i Russland er nå fulle av manipulerte bilder av statsminister Dmitrij Medvedev og tsar Nikolaj den andre.

Foto: Skjermdump: liveinternet.ru

Bildene er eksperimentert med og viser manipulerte bilder der Russlands forrige statsoverhode, ekspresident Medvedev, utstyrt med skjegg. Bare for å gjøre likheten med slående.

Tsar Nikolaj den andre

Fortidens dobbeltgjenger var til og med i samme by som Dmitrij Medvedev, St. Petersburg, og er ingen ringere enn tsar Nikolaj den andre.

Selv om det fins monarkister i den russiske samfunnsdebatten i dag, er det få som tenker tanken på å DNA-sjekke om det skulle være et blodsbånd her. Minst av alle tenker nok Medvedev på dette.

Han har ingen tsar i magen, hva man ikke kan si om hans sjef Putin.

Levningene etter den myrdete tsarfamilien er for lengst gravlagt i Peter-Paul-festningen midt i Neva-elven i St. Petersburg og nå anerkjent også av den russisk-ortodokse kirken. Så det hadde vært en smal sak å undersøke om den frapperende likheten mellom Dmtyrij Medvedev og fetteren til Kong Haakon VII, tsar Nikolaj den andre, faktisk kunne innebære mer enn en tilfeldighet.

I tsarens landsby eller Tsarskoe Selò rett utenfor St. Petersburg ligger det praktfulle Katarina-palasset og Aleksander-palasset. I suvenirbutikken som betjener turistene så jeg nylig at personalet hadde moret seg med å stille opp biografier av den siste tsar og dagens statsminister ved siden av hverandre.

Russiske bloggere sammenligner Medvedev med tsaren

I tsarens landsby like utenfor St. Petersburg stilles Medvedevs biografi opp ved siden av sin «dobbeltgjenger».

Foto: Skjermdump: liveinternet.ru

Denne montasjen som er fra en av de mange nettsidene her i Russland, viser også med all tydelighet at flere enn suvenirselgerne i tsarens landsby som i sovjettiden het Pusjkin, har tenkt den besnærende tanken om, at tsaren kunne ha en arving i live og ved makten i Russland.

Lenins bror

Det er ikke første gang det diskuteres i det offentlige rom om russiske makthavere etterlot seg uekte sønner med tilliggende etterkommere.

Etter sovjetmaktens fall begynte seriøse historikere å spekulere i om Lenins eldre bror, Aleksandr Uljanov, var uekte sønn av tsar Aleksandr III, far til Nikolaj den andre.

Aleksandr Uljanov begikk et attentatforsøk på den illiberale tsaren og henrettet for det.

Spekulasjonene gikk på, at Aleksandr og Vladimir Uljanovs mor ble gravid med tsaren og giftet bort til den beskjedne skoleinspektøren Ilja Uljanov i provinsbyen Simbirsk ved Volga.

En annen artikkel spekulerte i at Lenins mor Maria Uljanova var blitt gravid med en av storfyrstene, en av brødrene til tsaren.

Maria Uljanovas andre sønn Vladimir var utvilsomt sønn av skoleinspektøren, fulgte i sin eldre brors fotspor og ble rebell, verdenskjent under navnet Vladimir Lenin.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt