Normal

Sammenheng mellom terrorangrepene

Ifølge britisk politi finnes det en sammenheng mellom de to terrorangrepene i Tunisia som rammet turister.

Terror i Tunisia

Tunisisk politi utenfor det kjente Bardo-museet under angrepet 18. mars i år.

Foto: FETHI BELAID / Afp

Britisk anti-terrorpoliti opplyser til BBC at det er en klar sammenheng mellom angrepet på Bardo-museet i hovedstaden Tunis i mars og angrepet på stranden i turistbyen Sousse i juni.

22 mennesker ble drept, de fleste av dem utenlandske turister, og 50 såret, mange av dem alvorlige, da to menn angrep det berømte museet i den tunisiske hovedstaden 18. mars. Noen måneder senere mistet 38 turister livet da en tunisisk mann tok seg inn på hotellområdet og startet å skyte turister som befant seg på strand før han gikk videre inn på Imperial Marhaba Hotel og fortsatte skytingen der. 30 av de 38 drepte turistene var britiske, britisk politi er derfor tungt inne i etterforskningen av hotellangrepet.

Richard Walton i Metropolitan Police, som har etterforskere i Tunisia, sier til BBC at det avtegner seg en sammenheng mellom de to angrepene og at dette er basert sterke beviser. Utover dette ønsker han ikke å gi noen videre detaljer.

Tunisisk politi har så langt arrestert 150 personer for angrepet i Sousse og 15 av dem er siktet for å ha vært delaktig i en terrorhandling. Drapsmannen selv, Seifeddine Rezgui, ble skutt av tunisisk politi rett etter angrepet. IS har i ettertid sagt at de stod bak angrepet.

Minneplakat på stranden i Sousse for dem som ble drept i terrorangrepet

En minneplakat er satt opp på stranden utenfor Imperial Marhaba Hotel i Sousse.

Foto: ANIS MILI / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt