NRK Meny
Normal

Saleh åpner for maktdelingsavtale fra sykesengen

Jemens president Ali Abdullah Saleh hadde torsdag sin første offentlige opptreden etter han ble såret i et bombeangrep i juni. Fra sykesengen i Ridyah åpnet han for en maktdelingsavtale.

Saleh fra sykesengen

FRA SYKESENGEN: I videointervjuet fra sykehuset i Ridyah snakker Saleh om at han er villig til å inngå en maktdelingsavtale.

Foto: Ap

I det fjernsynssendte intervjuet sa presidenten at han åpner for en maktdelingsavtale, så lenge den skjer innenfor rammene av Jemens grunnlov.

Men det var ikke en bare from Saleh som gjorde sin første offentlige opptreden etter bombeangrepet i begynnelsen av juni.

Sittende i en stol, med hodet dekket av et rødt klede, og med hendene dekket av hvite bandasjer, anklaget Saleh «terroristelementer» for å stå bak angrepet.

Saleh mente også at opposisjonen i landet for å forsøke å velte han. Saleh var ikledd en hvit kåpe, og fjeset hans virket merkbart mørkere enn før angrepet.

Krever Salehs avgang

Den jemenittiske opposisjonen og regimekritiske demonstranter har i månedsvis krevd Salehs avgang.

Spekulasjonene har gått rundt presidentens helsetilstand etter at han ble såret i en bombeeksplosjon i begynnelsen av juni.

Han har siden oppholdt seg på et sykehus i Saudi-Arabia, og intervjuet torsdag var hans første offentlige opptreden siden angrepet.

Intervjuet var ifølge AFP tatt opp ved sykehuset i Ridyah.

Tror ikke Saleh kommer tilbake

Elleve mennesker ble drept og 124 andre ble såret i eksplosjonen utenfor presidentpalasset i den jemenittiske hovedstaden Sana 3. juni.

Enkelte diplomatkilder mener det er liten sjanse for at Saleh kommer til å vende tilbake til Jemen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt