NRK Meny
Normal

Stuepiken saksøker New York Post etter å ha blitt kalt prostituert

Stuepiken som anklager Dominique Strauss-Kahn for seksuelle overgrep, har saksøkt New York Post etter at avisa omtalte henne som prostituert.

Kenneth Thompson

Stuepikens forsvarer, Kenneth Thompson, bekrefter at klienten saksøker New York Post.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Stuepiken har vært ute i hardt vær etter at etterforskerne avslørte store hull i forklaringa hennes forrige uke. Hun skal blant annet ha løyet om selve hendelsesforløpet, økonomiske forhold og sin personlige historie.

Den 32 år gamle kvinnen innrømmet senere å ha løyet under ed, men holder fast ved overgrepsanklagene mot den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet.

I dag går hun ut mot en amerikansk tabloidavis, som hun hevder har omtalt henne som en prostituert i dekninga av saken. Ifølge kvinnens forsvarer Kenneth Thompson vil hun saksøke den amerikanske avisa

– Vi har gått til søksmål

Stuepiken hevder at den amerikanske avisa New York Post har omtalt henne som prostituert, og har nå saksøkt avisa og fem av journalistene som jobber der. Kvinnen krever erstatning og oppreisning for det hun betegner som grove løgner.

Hun anklager avisa for å ha publisert ærekrenkende artikler i tidsrommet 2. til 4. juli «i et tilsynelatende desperat forsøk på å styrke avisas raskt synkende salg».

– Ja, vi har gått til søksmål mot New York Post, etter at de stadfesta at offeret var en prostituert, sier forsvareren hennes Kenneth Thompson til nyhetsbyrået AFP i en epost.

Avis står for innholdet

Tabloidavisa skrev gjentatte ganger i helga at Strauss-Kahn og stuepiken hadde seksuell kontakt i hans luksussuite 14.mai, og at kvinnen etterpå forlangte penger. Strauss-Kahn skal ha avvist dette kontant.

Lørdag skrev avisa at stuepiken gjentatte ganger solgte sex til hotellets mannlige gjester, og at kvinnen «spilte en dobbeltrolle som prostituert», ved at hun tjente penger både fra hotellet og fra hotellets mannlige gjester.

I en pressemelding AFP gjengir sier New York Post at de står for det som er skrevet.

Henlegger saken

Flere avsløringer om kvinnens fortid og løgner under rettssaken har ført til at saken mot Strauss-Kahn har tatt en ny vending. Tester viser at Strauss-Kahn og stuepiken har hatt seksuell kontakt, men han har hele tida nekta for å ha forgrepet seg på henne.

Påtalemyndigheten vil nå trolig henlegge saken mot den tidligere IMF-sjefen i neste rettsrunden.

– Troverdigheten hennes er så lav at vi ikke klarer å bygge saken på henne, sier en anonym etterforsker som har jobba med saken til New York Post.

Forrige fredag ble Strauss-Kahn løslatt i påvente av rettssaken. Han slipper husarrest forutsatt at han skriftlig lover å møte opp i alle framtidige rettsmøter.

Dominique Strauss-Kahn og Anne Sinclair

Her er Dominique Strauss-Kahn og kona Anne Sinclair på vei ut av av boligen der han har sittet i husarrest.

Foto: ALLISON JOYCE / Reuters

Nye anklager

Men akkurat i det den gamle overgrepssaken ser ut til å ende i Strauss-Kahns favør, har en annen overgrepssak kommet fram i lyset.

I dag har den franske journalisten Tristane Banon anmeldt Strauss-Kahn for voldtektsforsøk. Dette skal ha skjedd i 2003, da kvinnen intervjua ham i forbindelse med et bokprosjekt. Banon var da i starten av 20-åra.

Foreldingsfristen for voldtektsforsøk er ti år.

At hun ventet i åtte år med å anmelde saken, forklarer hun med at ingen ville trodd henne hvis hun hadde forsøkt å si fra for åtte år siden. Da var Strauss-Kahn allerede en mektig politiker med viktige verv i Frankrikes sosialistparti.

Motangrep fra Strauss-Kahn

Da stuepikens anklager ble kjent tidligere i sommer, sa Banons mor, som representerer Strauss-Kahns parti i den franske nasjonalforsamlinga, at dattera hennes hadde blitt utsatt for det samme. Hun skal likevel ha råda dattera til ikke å anmelde forholdet på det tidspunktet, skriver CNN.

Banons forsvarer kunngjorde i går at det ville bli levert inn en anmeldelse av overgrepet som fant sted for åtte år siden.

Strauss-Kahns forsvarere gjorde det umiddelbart klart at den tidligere IMF-sjefen vil saksøke den franske journalisten for falske beskyldninger.

Forsvarerne Henri Leclerc og Frédérique Baulieu sier at de allerede er i gang med forberedelsene til et injuriesøksmål mot Banon.

Tristane Banon og David Koubbi

Tristane Banon hevder at Strauss-Kahn forsøkte å forgripe seg på henne i 2003. Her er hun avbilda sammen med advokaten David Koubbi tidligere i dag.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt