Sabotasje var årsaken til at mast falt ned

Søndag kveld braste en 332 meter høy mast ned i skogen øst for Borås i Sverige. Ingen ble skadd i hendelsen. Nå slår politiet fast at sabotasje er årsaken.

Häglaredsmasten

Häglaredsmasten knakk og falt ned i skogen øst for Borås i Sverige søndag kveld. Det ble svart på de fleste Tv-kanalene i Sjuhäradbygden.

Foto: Sveriges Radio

TV-masten Häglaredsmasten knakk og falt ned i skogen øst for Borås i Sverige søndag kveld. Årsaken til at masten knakk er ukjent, men politiet bekrefter nå at personer har påført masten skader før den falt ned.

– Det er helt åpenbart at noen har gjort skade på masten og at dette er årsaken til at den falt ned, sier Jan Johansson i politiet i Borås ifølge Sveriges Radio.

Politiet vil ikke gå ut med hva slags skader masten hadde for at den kunne være i stand til å falle, men utelukker ikke at ungdommer kan stå bak hærverket.

Politiet går nå og banker på dører til beboere i området for å høre om de har sett eller hørt noe som kan være av interesse for politiet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mast raste ned i Sverige

Flere maskerte personer som klatret opp i masten 12. mai og som ble filmet, har vært til avhør. Politiet mistenker ikke at disse personene står bak hærverket på Häglaredsmasten, og de er skrevet ut av saken. Det har vært forbudt å klatre i den 332 meter høye masten.

Foto: Youtube/Sveriges Radio

Avhørte ungdommer som klatret i masten

Et videoklipp som ble lagt ut på Youtube, men som mandag ble fjernet, viste maskerte personer som klatret i masten 12. mai.

Tre dager senere knakk masten og politiet undersøkte mandag om det var en mulig sammenheng.

Ungdommene som var med i videon ble avhørt av politiet, men er nå skrevet ut av saken.

Området rundt masten er inngjerdet og selskapet Teracom som eier masten sier at det er livsfarlig å klatre opp i masten.

Teracom øker nå sikkerheten ved alle sine store master i Sverige, skriver Sveriges Radio.

SISTE NYTT

Siste nytt