Hopp til innhold

Så lastebilen kjøre inn i folkemengden

Den svenske skuespilleren Carl Johan Rheborg så lastebilen kjøre inn i folkemengden. Han tror flere er blitt drept og skadet.

Innfelt portrett

VITNE: Skuespiller Carl Johan Rheborg ble vitne til attentatet i Stockholm.

Foto: Per Haljestam / REUTERS

– En lastebil kjørte inn i Stockholms største gågate. Såvidt jeg kan se er det dessverre flere døde og skadede, skriver den svenske artisten Carl Johan Rheborg i en Twitter-melding til NRK.

Da en lastebil kjørte inn i en folkemengde ved Åhlens-kjøpesenteret i Stockholm sentrum fredag ettermiddag, ble Rheborg vitne til hendelsene.

​– Det er alt jeg vet. Akkurat nå er alt uklart, skriver Rheborg, som blant annet er kjent fra rollen som Fredde Schiller i den svenske komiserien «Solsidan».

Dramatiske vitneskildringer

Vitner forteller om dramatiske tilstander, NRK-fotografen Sidsel Avlund ble beordret om å løpe fra stedet og har søkt tilflukt i en butikk like ved.

Til svenske Aftonbladet forteller et vitne at han så en mann med en svart finlandshette sitte inne i lastebilen. Vitnet fikk ikke sett noe nærmere på mannen.

Bjørn Tore Grøtte, redaksjonssjef i P3, er også i Stockholm. Han forteller om tung bevæpning.

– Militæret løper i gatene med automatvåpen. Folk er bedt om å holde seg unna Stockholm sentrum. Både store og små gråter i gatene, sier Grøtte som befinner seg ved politisperringene utenfor området.

Også NRK-journalist Pål Plassen var på Åhlens-kjøpesenteret i Stockholm bare minutter før attentatet skjedde.

– Det er både skremmende og merkelig å få terroren så tett på, sier Plassen til NTB.

– Politiet sperrer nå av et stort område rundt butikken og har bedt folk i kontorbyggene rundt komme seg ut. Folk står og gråter, og det er mange redde ansikter, sier Plassen.

All kollektivtransport er stanset, opplyser han.

Sitter fast på cafe

Også den norske artisten Iselin Solheim befinner seg i Stockholm. Hun forteller til NRK Sogn og Fjordane at hun befinner seg inne på en cafe i nærheten. Nå våger hun ikke å forlate bygningen.

– Vi har snakket med folk som sier de har sett døde folk og armer liggende i vegen. Du blir helt sett ut når du hører sånt. Jeg får nesten en reaksjon bare noen går i døren her på kafeen, sier Solheim.

SISTE NYTT

Siste nytt