NRK Meny
Normal

Så kollegaene bli skutt en etter en

Tegneren Corinne «Coco» Rey ble vitne til at kollegane hennes ble henrettet på brutalt vis. – Jeg gjemte meg under en skrivepult.

Charlie Hebdo staff at work

BLE ØYENVITNE: Tegneren Corinne «Coco» Rey (i midten) ble vitne til at flere av hennes kollegaer ble brutalt skutt og drept. Her er hun avbildet sammen med to kollegaer som mistet livet i onsdagens angrep.

Foto: Steven Wassenaar / Polaris

Rey forteller hvordan hun ble truet av terroristene under dagens angrep. De bevæpnede mennene tvang henne til å slippe dem inn i redaksjonslokalene til ukemagasinet Charlie Hebdo.

Hun forteller den dramatiske opplevelsen til den franske avisen l'Humanité. Rey var til stede da terroristene gikk til angrep onsdag formiddag.

– Jeg hadde vært og hentet datteren min i barnehagen, og da jeg kom foran døren til bygården hvor avisen holder til var det to menn med våpen som truet oss bryskt, sier Rey til den franske avisen.

– De forlangte å komme inn, og jeg slo koden, sier hun videre.

Deretter ble hun vitne til at kollegane hennes ble henrettet på brutalt vis. Terroristene skal ha skutt vilt rundt seg inne i redaksjonslokalene.

Gjemte seg under en skrivepult

Hittil er tolv personer bekreftet drept - blant annet redaktøren, to politibetjenter og fire tegnere, ifølge nyhetsbyrået AFP. I tillegg er også et tjuetall personer skadet.

– De skjøt Wolinsky og Cabu (to tegnere. jour.anm.). Det varte i fem minutter. Jeg gjemte meg under en skrivepult, sier Rey til l'Humanite.

Den 76-årige Jean Cabut, kjent som Cabu, var tegneserie- og satiretegner, og 80-årige Georges Wolinski var sjefredaktør i Charlie Habdo fra 1970 til 1981.

De ansatte i satiremagasinet Charlie Hebdo satt i et møte da terroristene slo til, melder franske medier. De skal ha planlagt et spesialnummer om islam.

Ropte «Allahu akbar»

På en av mobilvideoene som ble fanget opp av øyenvitner, kan man også høyre at terroristene roper «Allahu akbar», som betyr gud er hellig. Dette bekrefter også franske myndigheter:

– Angriperne ropte «Allahu akbar» og at de ville «hevne profeten» da de stormet inn i lokalet, sier Francois Molins.

En annen video viser en såret politimann som ligger på fortauet. De to gjerningspersonene går så bort til ham og skyter ham i hodet, før de løper og setter seg i bilen og kjører av gårde.

Ifølge Rey snakket mennene flytende fransk:

– De snakket helt perfekt og sa noe om al-Qaida, sier hun til l'Humanité.

Politimann skoten på open gate i Paris

POLITIMANN SKUTT: Denne videoen viser terroristene som skyter en såret politimann i hodet, mens han ligger såret på fortauet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt