NRK Meny
Normal

Så faren bli drept av hai under dykking

En mann i 40-årene ble drept av hai utenfor øya Tasmania sør i Australia da han var ute og dykket sammen med sin datter lørdag.

Tasmania

Haier dukker opp jevnlig i australske farvann, men det er ikke vanlig utenfor øysamfunnet Tasmania. Lørdag skjedde det imidlertid et haiangrep med dødelig utfall. Bildet er ikke tatt i forbindelse med haiangrepet lørdag.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Angrepet skjedde lørdag morgen lokal tid utenfor den lille øya Maria tilhørende øysamfunnet Tasmania. En hvithai med en lengde på fire og en halv meter ble observert i området etter angrepet, melder The Australian.

Mannen i 40-årene dykket etter muslinger sammen med datteren sin. Like før angrepet svømte hun tilbake til båten, mens faren skulle dykke etter flere muslinger, opplyser politiinspektør i Tasmania, David Wiss.

– Slik jeg forstår det kom ikke faren opp til overflaten igjen på en stund. Hans datter ble bekymret og dykket under vann for å sjekke om faren var OK, da så hun at han ble angrepet av haien, sier Wiss.

Sendte ut nødbluss

Datteren kom seg opp i båten igjen og sendte ut en nødbluss. Dette fikk andre båter i området til å komme bort og sammen fikk de dratt faren opp til overflaten ved hjelp av oksygenslangen han var festet til i båten.

– Dessverre var han dødelig skadd, sier politiinspektøren.

Ifølge en lokal turarrangør trekker haiene mot øysamfunnet fordi en gruppe selkoloni holder til ved Ile Des Phoques, men det er imidlertid ikke vanlig med haiangrep i området.

– Jeg har bodd her i 14 år og vært i vannet hver eneste dag. Jeg har bare sett to haier med tenner i løpet av den tiden, sier Bruce Priestly til The Australian.

Det siste dødelige haiangrepet i Tasmania skjedde i 1993, da en kvinne ble drept mens hun dykket nær en selkoloni utenfor den nordlige kysten av øya.

Flere haiangrep den siste tiden

25. juli 2015: En mann i 40-årene ble drept av hai da han dykket etter muslinger ved kysten av Tasmania.

2. juli 2015: Matthew Lee (32) ble angrepet av en hvithai ved Lighthouse-stranden nord i New South Wales. Han fikk store skader i beinet, men overlever.

9.februar 2015: Tadashi Nakahara (41) mister livet i et haiangrep ved Shelly Beach i New South Wales.

16. januar 2015: Sam Smith (17) blir bitt i hånden av en 1,5 meter lang hai ved Mollymook Beach i New South Wales, sør for Sydney.

29. desember 2014: Jay Muscat (17) ble drept i et haiangrep ved Cheynes Beach nær Albany i Vest-Australia.

15. desember 2914: Daniel Smith (18) døde i et haiangrep mens han fisket ved Rudder Reef, ved Port Douglas.

2. oktober 2014: Sean Pollard (23) mister begge armene i et haiangrep ved Wylie Bay Beach i Esperance i Vest-Australia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt