Verken Hamas eller egyptiske myndigheter vil opplyse hva Meshaal gjør i Kairo, men Israels forsvarsminister Ehud Barak medgir overfor israelsk radio at det er et snev av sannhet i ryktene.
– Men jeg foretrekker å ikke si mer, da det ikke vil være til hjelp, sa Barak.
Hamas krever at Israel løslater 450 palestinske fanger i bytte mot den 24 år gamle israelske soldaten Gilad Shalit som ble tatt til fange på grensa til Gazastripen i juni 2006.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
Har vist vilje
Hamas, som styrer på Gazastripen, bekrefter at de holder Shalit fanget, og gjentatte forhandlingsrunder om fangeutveksling har ikke ført fram.
Ifølge den arabiske avisen Al-Hayat, som gis ut i London, har israelske forhandlere den siste tiden vist vilje til å inngå kompromisser i spørsmålet om dette.
Den israelske utsendingen Amos Gilad besøkte Kairo i forrige uke for å diskutere ulike spørsmål med egypterne, uten at noen har villet opplyse hvilke tema som ble tatt opp.
Forsoning
Egypt mekler mellom partene, men Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal hittil ha vært uvillig til å betale prisen Hamas forlanger for å løslate Shalit, skriver avisen.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
Egyptiske sikkerhetskilder opplyser at Hamas-utsendingene med Meshaal i spissen tirsdag hadde samtaler med egyptisk etterretningspersonell. Forsoning mellom Hamas og president Mahmoud Abbas' Fatah-bevegelse var ett av temaene som ble tatt opp.
– Under møtet ble det diskutert en rekke saker, først og fremst palestinsk forsoning. Fangeutveksling ble diskutert helt mot slutten, sier en egyptisk sikkerhetskilde.
Attentat
Khaled Meshaal har levd i eksil i Syria siden israelske agenter forsøkte å likvidere ham med nervegass på åpen gate i Amman i Jordan i 1997. Attentatet ble avverget og agentene ble pågrepet, noe som utløste en diplomatisk krise mellom Israel og Jordan.
Meshaal berget livet etter at jordanske myndigheter tvang Israel til å komme med motgift til nervegassen som ble benyttet.
De israelske agentene ble senere løslatt i bytte mot en rekke Hamas-fanger, blant dem bevegelsens åndelige overhode sjeik Ahmed Yassin.