Rydder flyktningleirer i Frankrike

To leirer i Calais og én i Paris er ryddet og tømt etter sammenstøt og uhygieniske forhold. I år har 18.000 flyktninger blitt stanset i forsøket på å komme seg over Den engelske kanal.

Calais ryddet teltleir

De som bodde i teltleirene i Calais skal ha blitt fraktet til foreløpige mottak.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

De siste månede har flere hundre migranter hatt tilhold under en metrobro ved en av de store togstasjonene i den franske hovedstaden, men tirsdag morgen var det slutt. Da møtte politiet mannsterkt opp og tømte teltleiren.

Utbrudd av skabb

Flere hjelpeorganisasjoner var også til stede, melder avisen Le Figaro. Myndighetene i Paris hadde gitt en frist på 48 timer på å få plassen ryddet etter et utbrudd av skabb. For ikke lenge siden ble det satt opp provisoriske toiletter der og selv om det ble gjennomført renhold i leiren en gang i uken, var de hygieniske forholdene ikke gode.

Teltleir Paris

Under denne metrobroen har mange bodd i telt i flere måneder.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

De mange hundre som bodde her skal nå være brakt til andre tilholdssteder i parisregionen.

Også i den nordfranske byen Calais er to leirer tømt. På formiddagen forlangte politiet de rundt 250 som holdt til ved inngangen til tunnellen under Den engelske kanal skulle pakke sammen sine få eiendeler og forlate stedet. De siste dagene har det vært rapportert om slåssing i de enkle leirene.

Også her er planen å kjøre beboerne til foreløpige mottak.

Stanset 18.000

I år har politiet i Calais stoppet dobbelt så mange forsøk på å komme seg over til Storbritannia som året før. Fra januar til midten av mai har 18.000 flyktninger blitt stanset, det er dobbelt så mange som i samme periode i fjor, melder fransk TV.

– Det er en evig kattens lek med musen. Vi er fullstendig overbelastet. For hver uke kommer det flere og flere, sier Gilles Debove og Calais-politiet. Han fortleller at de ofte stanser den samme personer tre ganger i løpet av én dag.

Leir calais

De som har bodd i telt her i Calais håper å komme seg over til Storbritannia med en av de mange vogntogene som kjører forbi.

Foto: Michel Spingler / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt