Rydder flyktningleir med bulldoser

Franske myndigheter startet i dag rivingen av den beryktede flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais.

Arbeidere river flyktningleir

Beskyttet av politi var et tjuetalls arbeidere mandag i gang med å rive feler av flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / AFP

To bulldosere og rundt 20 arbeidere begynte i morgentimene å rive de provisoriske teltene og skurene, der rundt 4.000 migranter som drømmer om å komme seg til Storbritannia har hatt tilhold.

Arbeiderne ble beskyttet av rundt 30 politifolk, mens fransk opprørspoliti holdt seg i bakgrunnen, beredt til å rykke inn om det skulle bli nødvendig.

– Vi utfører ordre så migrantene kan forlate leiren og vi vil fortsette arbeidet denne morgenen, slik at rivningsarbeidet kan fortsette i ro og migrantene ikke er under press fra aktivister i Uten Grenser, sier Fabienne Buccio fra de lokale myndighetene til AFP.

En domstol i Lille ga i forrige uke myndighetene tillatelse til å starte riving av jungelen, til protester fra migrantene selv og hjelpearbeidere.

Teltleiren er bebodd av flyktninger og andre migranter fra Midtøsten, Afrika og Asia som prøver å komme seg videre til Storbritannia.

Konteinere som er satt opp for flyktninger i Calais

Konteinere som er satt opp for flyktninger i Calais.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / AFP

Kan bo i konteinere

Franske myndigheter gir nå migrantene som har hatt tilhold i «Jungelen» valget mellom å bli innlosjert i nyoppførte, ombygde konteinere på stedet, eller på offisielle mottakssentre andre steder i Frankrike.

Myndighetene i Frankrike ønsker på sikt å redusere antallet som bor i den kummerlige leiren, til rundt 2.000

«Jungelen» oppsto opprinnelig i tilknytning til en tidligere offisiell leir i Sangatte som eksisterte fra 1997 til 2002.

Teltleiren har senere blitt stengt og revet flere ganger, bare for å bli reist igjen på nye steder.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt