Ryanair kansellerer flere tusen flyvninger

Ryanair opplyser at mellom 40 og 50 av lavprisselskapets flyvninger vil bli kansellert hver dag de neste seks ukene – kan ramme 285.000 flyreiser.

Ryanair

KANSELLERER: Dersom flyselskapet kansellerer 40 avganger hver dag i seks uker, vil det berøre 285.000 flyreiser.

Foto: Andreas Arnold / AFP

Ryanair opplyser at mellom 40 og 50 av lavprisselskapets flyvninger vil bli kansellert hver dag de neste seks ukene, det gjelder mellom 1.680 og 2.100 flyginger totalt.

Flyselskapet sier selv at årsaken til kanselleringene er at Ryanair vil forbedre punktligheten, som har falt under 80 prosent de første to ukene i september, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er flere årsaker til at flyselskapet har vært mindre punktlig. I en pressemelding fra Ryanair nevnes blant annet et etterslep på de ansattes ferieavvikling som en av årsakene.

Kan påvirke 285.000 reiser

Ved å kansellere mindre enn to prosent av våre flyginger i løpet av de neste seks ukene, fram til vinterprogrammet vårt starter i begynnelsen av november, så kan vi forbedre punktligheten, opplyser Ryanairs kommunikasjonssjef Robin Kiely i en pressemelding.

Flyselskapet har over 2500 avganger hver dag.

Ryanair

IKKE AVGIFT: Ryanair sier det vil frafalle en avgift på 40 euro (372 kroner), som selskapet vanligvis ville ha pålagt ved ombooking, for de reisende som er rammet.

Foto: Pascal Pavani / AFP

– Vi har hatt en rekordstore trafikktall i sommermånedene juli og august, men må nå gi piloter og kabinansatte ferie i september og oktober, sier Kierly i en uttalelse fra selskapet.

– Vi beklager oppriktig til det at lille antallet kunder som er berørt av disse kanselleringene, og vi vil gjøre vårt ytterste for å ordne alternative flyreiser eller full refusjon for dem, heter det i pressemeldingen.

Dersom flyselskapet kansellerer 40 avganger hver dag i seks uker, vil det berøre 285.000 flyreiser, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Varslet i e-post fredag

Europas største flyselskap etter antall passasjerer har sendte ut e-post fredag, der selskapet informerte om kanselleringer til de første berørte passasjerene.

Ryanair sier det vil frafalle en avgift på 40 euro (372 kroner), som selskapet vanligvis ville ha pålagt ved ombooking, for de reisende som er rammet.

Michael O'Leary

O'LEARY: Ryanair-sjef Michael O’Leary hevdet tidligere denne måneden at Norwegian har pengeproblemer.

Foto: Niklas Halle'n / AFP

Imidlertid skal en reporter i nyhetsbyrået Reuters, likevel ha måttet betale avgift for å booke om en kansellert flyreise fra Dublin til Barcelona 18. september.

For reporteren skal det ha kostet 60 euro (558 kroner) for å booke om til dagen etter, og 250 euro (2325 kroner) for å booke om til et tidligere fly samme dag.

Flyselskapet opplyser ikke om hvilke flyvninger som er kansellert.

Torsdag ble det klart at kabinpersonale i Ryanair selv kan velge å være underlagt arbeidslovgivingen til det landet de er basert i, etter en avgjørelse i EUs toppdomstol.

Det irske flyselskapet har tidligere hevdet at de ansatte er underlagt irsk arbeidslov.

SISTE NYTT

Siste nytt