Ryanair-fly stupte 6000 meter

Tre personer ble brakt til sykehus etter at et Ryanair-fly måtte foreta en rask nedstigning fra 9000 til 3000 meters høyde på grunn av trykkfall i flykabinen.

To Ryanair Boeing 737 på Rygge

Arkivfoto av et Ryanair Boeing 737-fly.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Boeing 737-800-flyet på vei fra den italienske byen Miliano til East Midlands-flyplassen i Storbritannia måtte nødlande i Frankfurt i Tyskland etter den hurtige nedstigningen.

– Trodde mine dager var talte

Tyske myndigheter sier 10 passasjerer fikk mindre skader etter det flere passasjerer omtaler som en sjokkerende hendelse.

Passasjer Melvin Frater forteller flere britiske medier om den skremmende opplevelsen da flyet var på full fart nedover mot bakken.

– På vei nedover hørte jeg kapteinen si på høyttaleranlegget at han måtte foreta en rask kontrollert nedstigning fordi trykket i kabinen hadde sunket dramatisk, forteller Frater til den britiske nyhetskanalen Sky news.

– Jeg trodde mine dager var talte, sier han til BBC.

Hørte smell – kjente kald vind

Han sier han kunne se snødekte fjell gjennom flyvinduet mens flyet med 143 passasjerer raste nedover mot bakken

– Jeg vet ikke hvor lenge vi styrter nedover, men jeg skjønte det gikk raskt fordi jeg kjente det presset kraftig i ørene, sier han.

– Vi hadde vært i lufta i omtrent 20 minutter da vi hørte et smell etterfulgt av en kald vind som gikk gjennom flyet. Like etter falt oksygenmaskene ned ved hvert sete og flyet begynte den raske nedstigningen, forteller Frater.

Han sier flere småbarn begynte å gråte, men de aller fleste passasjerene tok det med fatning og fulgte sikkerhetsprosedyrene.

– Det var helt merkelig. Det minnet ikke om scener man ser på filmer der det ofte i slike situasjoner oppstår panikk og alle skriker. Det var ro og stillhet i flyet mend vi styrtet mot bakken, sier Frater.

Beklaget til passasjerene

Da flyet flatet ut kursen var flypersonellet raskt ute og sa at passasjerene ikke lenger trengte å benytte oksygenmaskene. Deretter kom kapteinen på høyttaleren og beklaget og forklarte hva som hadde hendt til passasjerene.

Flyet landet deretter på Hahn-flyplassen i Frankfurt, og passasjerene fikk fortsette reisen i et annet fly til East Midland-flyplassen i Storbritannia.

I en uttalelse sier flyselskapet at Ryanair beklager til alle passasjerer som ble rammet av hendelsen og ble forsinket på reisen sin.

Ryanair sier tre passasjerer ble brakt til sykehus med øresmerter, men at de raskt ble sendt hjem fra sykehuset.

Tyske luftfartsmyndigheter sier de vil etterforske hendelsen for å finne ut hvorfor trykket i kabinen sank så dramatisk oppe i høyden.

LES: Ryanair avviser erstatningskrav

LES:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt