Russlands statsminister bekreftet

Det er nå bekreftet at Viktor Zubkov blir Russlands nye statsminister

Zubkov mottar gratulasjoner etter å bli godkjent som ny statsminister.

Zubkov mottar gratulasjoner etter å bli godkjent som ny statsminister.

Foto: RIA NOVOSTI / REUTERS

President Vladimir Putins overraskende nominasjon av Viktor Zubkov ble i dag godkjent i parlamentet med 381 mot 47 stemmer.

Korrupsjonskamp

Den nye statsministeren har erklært krig mot korrupsjon som gjennomsyrer det russiske samfunnet, men meldte også at fokus vil bli rettet mot innovasjon og stabilitet i den russiske økonomien.

- Korrupsjon gjennomsyrer vårt samfunn. Det er derfor nødvendig med tiltak, og jo før jo bedre, sa Zubkov til det russiske underhuset Duma, i dag.

Korrupsjon skal være utilatelig på alle nivå, det være seg lokalt, regionalt eller føderalt.

Viktor Zubkov, Russlands nye statsminister

 

Han oppfordret hele samfunnet å trå til for å kjempe korrupsjonen i landet.

I regjering ønsker Zubkov å prioriterer å holde lav inflasjon, å støtte forsvarindustrien etter år med forsømmelse og å fremme områder som gass, skogdrift, fiske og andre naturressurser.

Zubkov har ikke utelukket å stille som kandidat til presidentvalget som finner sted i mars.

Ommøblering

Zubkov, som leder det russiske økonomiske kontrollorganet tilsvarende Økokrim, og som i store deler av sin karriere var sjef for et kollektivbruk, sa også at han vil legge en ny regjeringskabal.

– Regjeringsstrukturen er ikke ideell. Den administrative reformen har ikke vært særlig effektiv. Det vil helt sikkert bli strukturelle endringer, sa han da han snakket med pressen i Statsdumaen der han var innom på høflighetsvisitt i går.

 

SISTE NYTT

Siste nytt