Russland vil sende ny kolonne til Ukraina

Myndighetene i Russland sier de vil sende en ny kolonne med nødhjelp til Ukraina.

Russisk lastebilkolonne

Den første kolonnen med russiske lastebiler fotografert i Kamensk-Shakhtinsky i Russland 18. august, før den krysset grensen til Ukraina.

Foto: Alexander Demianchuk / Reuters

Sergej Lavrov

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov.

Foto: v / Reuters

Det var Russlands utenriksminister Sergej Lavrov som kom med opplysningene om den andre kolonnen på en pressekonferanse i Moskva i dag.

– Det humanitære situasjonen forbedrer seg ikke, men blir verre. Vi vil få til en avtale om alle betingelser for å levere en andre kolonne via den samme veien ... i løpet av de neste dagene, sa Lavrov.

Lavrov la til at russiske myndigheter allerede har henvendt seg til Ukraina om en ny kolonne.

Ute av Ukraina

Den første kolonnen fra Russland med angivelig nødhjelp forlot lørdag Ukraina og vendte tilbake til Russland.

Ifølge Russland fraktet bilene nødhjelp til befolkningen i Øst-Ukraina. NATO har imidlertid stilt spørsmål ved om den virkelige hensikten med kolonnen heller var å forsyne separatister med våpen.

Regjeringen i Kiev reagerte kraftig på at lastebilene tok seg inn i landet uten klarsignal etter å ha ventet en uke ved grensen.

Lørdag ettermiddag bekreftet Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) at samtlige biler var tilbake på russisk jord.

Ukraina, EU og USA reagerte kraftig da kolonnen med rundt 200 hvitmalte lastebiler, ifølge Russland lastet med hermetikk og flaskevann, fredag kjørte inn i Ukraina uten myndighetenes tillatelse.

Toppmøte tirsdag

Uttalelsene fra den russiske utenriksministeren kommer dagen før Ukrainas president Petro Porosjenko møter sin russiske kollega Vladimir Putin.

Toppmøte mellom de to skjer i Hviterusslands hovedstad Minsk og er første gang de møtes etter at Porosjenko ble valgt til president i mai i år.

Også EU-ledere skal delta på tirsdagens møte.

SISTE NYTT

Siste nytt