NRK Meny
Normal

Russland nekter for å ha skutt ned ukrainsk fly

Ukrainske myndigheter sier at et russisk krigsfly skjøt ned et ukrainsk SU-25 over Ukraina onsdag. Russiske myndigheter kaller beskyldningen for absurd.

Flyvrak

Restene etter et ukrainsk transportfly av typen AN-26 som Ukraina sier ble skutt ned mandag.

Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP

– Et militærfly fra Russlands luftvåpen skjøt en rakett mot ett SU-25 fra det ukrainske luftvåpenet mens det var på oppdrag over Ukraina, sier en talsmann for det ukrainske sikkerhetsrådet, Andrij Lysenko.

De legger til at piloten klarte å skyte seg ut av flyet før det krasjet.

Avviser beskyldningen

Det ukrainske sikkerhetsrådet gjentar opplysningene om nedskytingen på Twitter.

Laster Twitter-innhold

En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet sier at beskyldningen om at et russisk fly har skutt ned et ukrainsk fly, er like absurd som alle tidligere påstander om russisk deltakelse i borgerkrigen i landet.

Også Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin benekter at Russland har skut ned det ukrainske flyet.

Nestlederen for det russiske sikkerhetskabinettet, Evgenij Lukjanov, sier i en uttalelse i ettermiddag at Russland ikke vil ha krig med Ukraina, fordi Ukraina er eit «broderland».

Første gang

Dersom opplysningene om at flyet ble skutt ned av et russisk krigsfly stemmer, vil det være første gang under konflikten i Øst-Ukraina at et russisk krigsfly angriper et ukrainsk.

Mandag sa ukrainske myndigheter at et ukrainsk militært transportfly «sannsynligvis» ble skutt ned med en bakke-til-luft-rakett som ble avfyrt fra russisk side av grensen.

Tidligere ukrainske fly som er skutt ned tidligere i konflikten, er skutt ned av prorussiske separatister i Ukraina.

Tror på våpenhvile

Samtidig sier separatistlederen Denis Pusjilin i et intervju med nyhetsbyrået Itar-Tass at han har tro på at det klan bli våpenhvile og utveksling av fanger. Pusjilin er en av lederne i den selvutnevnte Folkerepublikken Donetsk.

Han viser til forhandlinger i Kiev i kveld, der representanter for ukrainske myndigheter møter utsendinger fra de prorussiske separatistene og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt