Russland angriper IS fra Det kaspiske hav

Russland angriper Den islamske stat med raketter fra Det kaspiske hav, 1500 kilometer fra Syria.

I dag viste det russiske forsvarsdepartementet en video av fire krigsskip som avfyrte 26 krysserraketter mot 11 mål i Syria.

Bakkeoffensiv

Samtidig har syriske regjeringssoldater startet en bakkeoffensiv i ly av de russiske luftangrepene, skriver BBC.

– Den syriske hæren og allierte styrker begynte en bakkeoperasjon i nordlige deler av provinsen Hama med støtte fra russiske kampfly, sier en militærkilde onsdag ettermiddag.

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet så traff alle rakettene som ble skutt opp i natt målene sine under tre meters margin.

Vladimir Putin og forsvarsminister Sergei Shoigu

På sin egen bursdag ble Vladimir Putin ble han informert om nattens bombeangrep i Syria av forsvarsminister Sergej Sjoigu.

Foto: ALEXEI NIKOLSKY / Afp

Avviser samarbeid med russerne

På den andre siden av Atlanterhavet avviser USAs forsvarsminister Ash Carter et samarbeid med russerne i kampen mot IS.

Carter sier i dag at den russiske strategien har «tragiske mangler», men han påpeker at amerikanerne likevel er forberedt på å diskutere tekniske ting, som piloters sikkerhet, med Moskva.

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu understreket tidligere i dag at Russland er villig til å formalisere et samarbeid med Pentagon for å bekjempe IS, og han sa videre at russerne forventer at vestlige land vil bistå dem med å peke ut IS-mål øremerket for bombing i Syria.

President Vladimir Putin ba på sin side det russiske forsvaret om å fortsette samarbeidet med USA, Tyrkia, Saudi-Arabia, Iran og Irak i Syria.

Raketter avfyrt fra russiske krigsskip i Det kaspiske hav

Video: I dag avfyrte Russland 26 raketter mot mål i Syria.

Advarer mot en «total krig»

Putin hevdet onsdag at Frankrikes president François Hollande overfor ham nylig tok til orde for at syriske regjeringsstyrker og opprørere i Den frie syriske hæren (FSA) burde slutte rekker i kampen mot IS.

– Under mitt siste besøk i Paris, ga Frankrikes president François Hollande uttrykk for en interessant idé. Han mente at man bør forsøke å forene president Assads regjeringsstyrker og den såkalte frie syriske hæren, sa Putin under den TV-overførte samtalen med Sjojgu.

Men Putin har misforstått totalt, heter det fra Paris.

– Hollande sa til Putin at det er nødvendig å inkludere den syriske opposisjonen ved forhandlingsbordet. Ideen om å knytte Assads styrker til FSA er ikke fransk, sier en ikke navngitt kilde nær Hollande til Reuters.

Men den franske presidenten er bekymret for at krigen i Syria kan spre seg.

– Det som skjer i Syria, angår Europa. Det som skjer der, vil avgjøre balansen i hele regionen i lange tider. Hvis vi lar disse religiøse sammenstøtene mellom sunnier og sjiaer fortsette, vil de øke i omfang. Ikke tro at vi vil være beskyttet, dette vil bli en total krig, sa Hollande da han onsdag talte i EU-parlamentet med Tysklands statsminister Angela Merkel ved sin side.

SISTE NYTT

Siste nytt