Russisk supermodell angriper kafé som kastet ut hennes autistiske lillesøster

Søsteren til den russiske supermodellen Natalija Vodianova skal ha blitt kastet ut av en kafé i Russland fordi hun har cerebral parese og autisme.

Natalija Vadianova Facebook-bilde

FORSVARTE LILLESØSTER: Natalija Vodianova har lagt ut flere bilder på Facebook av henne og søsteren Oksana Vodianova.

Foto: Sjermdump Facebook

I et følelsesladet innlegg på Facebook forteller Natalija Vodianova (33) at søsteren hennes ble kastet ut fordi eieren mente hun skremte andre kunder.

Søsteren, som heter Oksana, har cerebral parese og autisme og var sammen med en hjelpepleier på en kafé som ligger i byen Nizjnij Novgorod.

«Få barnet behandlet»

«Dere må gå herfra. Dere skremmer de andre kundene. Få barnet ditt behandlet, og så kan dere komme ut i offentligheten igjen», sa kafeeieren, ifølge Vodianova.

Søsteren er 27 år gammel.

Hendelsen har fått stor oppmerksomhet i russiske medier. Bare timer etter innlegget ble publisert, startet russiske myndigheter etterforskning, skriver The Guardian.

Vodianova kommer fra enkle kår i Nizjnij Novgorod, men er blitt en av verdens fremste modeller. Hun har frontet merker som Calvin Klein og Victoria Secret.

Natalija Vadianova på Facebook

SØSTRE: Natalija Vodianova sto opp for lillesøsteren sin.

Foto: Skjermdump Facebook

«Låser dere i kjelleren»

Vodianova skriver i innlegget at moren hennes måtte komme og hente søstera og hjelpepleieren på kafeen. Da hun ankom, skal de ha fått slengt følgende ord etter seg:

«Kom dere vekk! Hvis ikke låser vi dere i kjelleren og tilkaller en ambulanse for mentalt syke.»

Ifølge The Guardian har kafeeieren sagt til russiske medier at søsteren stanget hodet i veggen og dermed skremte andre kunder.

Krever holdningsendring

Vodianova er en varm forkjemper for rettighetene til psykisk utviklingshemmede og driver stiftelsen «Naked Heart Foundation».

Vodianova har i etterkant skrevet nye innlegg på Facebook der hun går hardt ut mot holdningene til psykisk utviklingshemmede i Russland.

Vodianova mener at toleransen i Russland ligger 40 år bak resten av Europa.

Les også:

SISTE NYTT

Siste nytt