Russisk journalist skutt og drept

Den russiske TV-journalisten Kazbek Gekkijev (28) ble sent onsdag kveld skutt ned og drept i byen Naltsjik i Nord-Kaukasus.

Russisk TV-anker skutt og drept

Den russiske TV-journalisten Kazbek Gekkijev ble drept i byen Naltsjik sent onsdag kveld.

Foto: HANDOUT / Reuters

Gekkijev arbeidet for et av avdelingskontorene til statskanalen VGTRK. Et vitne ska ifølge en annen VGTRK-kanal ha sett to personer som gikk bort til journalisten i forkant av skytingen. De skal ha spurt om han faktisk var Kazbek Gekkijev, før de skjøt og drepte 28-åringen.

Føderale etterforskere antyder at drapet kan være en advarsel rettet mot journalister som arbeider med å dekke et islamistisk opprør i det urolige Nord-Kaukasus.

Gekkijev var imidlertid ikke kjent for å dekke opprøret, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kolleger av Gekkijev skal ifølge Reuters ha uttrykt at de ikke forstod hva som var motivet for skytingen. Etterforskerne sier også at de ikke ser bort fra andre motiv.

President Vladimir Putin ber nå sikkerhetspolitiet finne dem som er ansvarlige for drapet.

– Alle mennesker må bli beskyttet (...) og jeg er sikker på at lovens håndhevere vil gjøre alt de kan for at gjerningsmennene vil bli avslørt og straffet, sier Putin til frammøtte reportere på en pressekonferanse i byen Sochi.

The Organisation for Security and Cooperation in Europe har tidligere sagt at Nord-Kaukasus er et av verdens farligste områder for journalister.

Naltsjik er hovedstad i den russiske republikken Kabardino-Balkaria, som ligger like ved andre urolige republikker som Dagestan, Tsjetsjenia og Ingusjetia.

SISTE NYTT

Siste nytt