Russisk fotograf bortført i Syria

Syriske opprørere har bortført den russiske fotografen Konstantin Zhuravlev. Stadig flere pressefolk blir utsatt for de forbrytelser i er i Syria for å dekke.

Opprørere fra Liwa al-Tawhid

Opprørere fra Liwa al-Tawhid poserer for kamera.

Foto: Narciso Contreras / Ap

En talsmann for det russiske utenriksdepartementet sier til nyhetsbyrået AFP at Zhuravlev ble tatt i Aleppo den 30. september. Den 32 år gamle fotografen hadde da haiket fra Sibir, via Tyrkia og inn i Syria.

– Den russiske ambassaden er i tett kontakt med syriske myndigheter for å finne ut hva som har skjedd og for å få ham satt fri, sier talsmannen Alexander Lukashevich til radiostasjonen Echo of Moscow.

Den bortførte fotografen skal være tatt av en gruppe som kaller seg Liwa al-Tawhid. De mener russeren er spion for president Bashar Al-Assads regime.

For tre dager siden ble to franske journalister bortført i Syria.

Syria har blitt ett av de farligste stedene i verden for journalister det siste året, seneste for en måned siden ble en spansk journalist kidnappet. I tillegg har en rekke hjelpearbeidere blitt bortført i de samme områdene.

Amnesty International har også påpekt at begge parter i konflikten gjør seg skyldige i overgrep og drap på journalister.

– Vi har nå sett gjennom de over to årene konflikten har vart at angrepene mot journalister har eskalert, sa seniorrådgiver i Amnesty Ina Tin til NRK i mai.

«Profesjonelle- og amatørjournalister blir nå offer for de samme overgrepene som de selv har dokumentert», heter det i rapporten som kom i anledning av Pressefrihetens dag, den 3. mai.

SISTE NYTT

Siste nytt