NRK Meny
Normal

Russerne venter med å svare

Russerne vil svare på at britene utviste fire diplomater i går, men venter. Storbritannia sier at enhver russisk reaksjon vil være urettferdig.

Viseutenriksminister Aleksandr Grusjko
Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

- Vi har bedt om å få 21 russiske borgere utlevert fra Storbritannia. Dersom vi skulle ha svart tilsvarende de britiske utvisningene, så burde det ha vært 80 færre diplomater ved den russiske ambassaden i Moskva, sa den russiske viseutenriksministeren Aleksandr Grusjko i Moskva i dag.

Hva det russiske svaret endelig blir, gjenstår å se, men Grusjko sa at det vil komme snart,  være målrettet og passende, men vil ta hensyn til næringslivets og vanlige menneskers interesser.

Det var etter Grusjkos uttaleser i Moskva, at en britisk UD-talsmann sa at russiske reaksjoner vil være urimelige.

- Vi har gjort vårt syn kjent og ingen russisk gjengjeldelse kan rettferdiggjøres, sa talsmannen.  

Uansett hva det russiske svaret blir og når det kommer, så er det liten tvil om at striden om å få utlevert Andrej Lugovoj har forverret forholdet mellom Storbritannia og Russland.

Britene har siktet Lugovoj for drapet på eks-agenten Aleksandr Litvinenko, og vil stille Lugovoj for retten i Storbritannia. Russerne nekter å utlevere ham og viser til grunnloven som forbyr Russland å utvise landets borgere til andre stater.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt