Røsket til seg diktatorens uniformshatt

Libyske opprørere tok seg til slutt inn i Gaddafis bolig etter dager med brutale kamper i Tripoli. En opprører fikk hendene i Gaddafis statussymbol.

Video PLYNDRING-230811-WW

Opprørerne har nå full kontroll over Gaddafis residens i Tripoli etter harde kamper i dag. En av opprørerne stormet inn i Gaddafis soverom og røsket til seg uniformshatten, halskjedet, og kosten til Gaddafi.

Det er jubelscener i Tripoli etter at opprørere tok seg inn i Gaddafis hovedkvarter Bab al-Aziziyah tirsdag kveld.

Hundrevis av opprørere forsynte seg i et våpenlager inne i boligen. De skal ha røsket med seg flere plastkasser med rifler, i tillegg til Gaddafis private eiendeler.

Opprørerne har nå full kontroll over Gaddafis residens.

En av de mange opprørerne som tirsdag kveld plyndret hovedkvarteret fikk tak i Gaddafis hatt og halskjede. I tillegg fikk han med seg en gjenstand som ligner på en kost.

– Jeg skal gi hatten til min far som en gave. Han har lidd mye på grunn av Gaddafi-politikken, sier opprøreren.

I Gaddafi sitt hovedkvarter skal det ligge gullbarrer for milliarder av kroner stablet i lange rekker.

Kjempet i fire måneder

Det var Fox News som fikk intervjuet med opprøreren som tok uniformshatten Gaddafi har brukt ved flere anledninger gjennom sine 42 år ved makten.

– Jeg har kjempet mot Gaddafi-tropper i fjellene fire måneder. Vi har ventet i 42 år på dette. Jeg er veldig stolt av landsmennene mine, sier opprøreren til Fox News.

I bakgrunnen av intervjuet var det mange som benyttet anledningen til å skyte i været av glede.

– Det er over! Gaddafi er over og ut, jublet flere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Muammar al-Gaddafi

Den som skulle greie å spore opp Gaddafi kan også nå fram til kjemperikdommene som diktatoren har tilranet seg gjennom sine 42 år ved makten.

Foto: HO / Reuters

Gikk inn i Gaddafis soverom

Han sier det ikke var vanskelig å få tak i hatten.

– Jeg gikk bare inn i Gaddafis soverom, og der var hatten hans. Jeg er så glad for libyere i dag. De har lidd så mye. Jeg er også takknemlig for alle landene som har stått ved vår side, sier han.

Fox News' reporter minner ham på at mange har mistet livet og blitt skadet i de harde kampene som har funnet sted i lang tid.

– Dessverre har mange av mine venner mistet livet på frontlinjen. Jeg skulle ønske de var her med meg i dette øyeblikket, avslutter han.

Her får et Gaddafi-bilde gjennomgå av opprørere utenfor hovedkvarteret i Tripoli.

Her får et Gaddafi-bilde gjennomgå av opprørere utenfor hovedkvarteret i Tripoli.

Foto: Sergey Ponomarev / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt