NRK Meny
Normal

Rørende Nepal-bilde tatt i 2007 - i et annet land

Etter jordskjelvet i Nepal har et bilde av en liten gutt som holder rundt lillesøsteren sin, blitt hyppig delt på Facebook og Twitter.

Laster Twitter-innhold

Bildet blir av mange beskrevet som rørende, og er omtalt som et av de beste bildene fra katastrofen som utspiller seg i Nepal.

Det hjerteskjærende bildet har også blitt plukket opp av flere medier, og det skal også ha blitt satt i gang leteaksjoner etter søskenparet. Noen har også prøvd å samle inn penger til barna, skriver BBC.

Men bildet er ikke fra i år – det er heller ikke fra Nepal. Bildet ble tatt for 8 år siden i Nord-Vietnam av den vietnamesiske fotografen Na Son Nguyen.

– Jeg tok bildet i oktober 2007 i Can Ty, en avsidesliggende landsby i Ha Giang-provinsen, sier fotografen til BBC.

Han forteller at han var på vei igjennom landsbyen da han stoppet ved to barn som satt utenfor huset sitt mens foreldrene jobbet i åkeren.

– Rørende

– Den lille jenta som kanskje var to år da bildet ble tatt, begynte å gråte da det kom fremmede. Da kom broren og la en hånd rund lillesøsteren for å trøste, sier fotografen.

Han beskriver situasjonen som rørende, og knipset kjapt et bilde.

Na Son la bildet ut på bloggen sin, og ble svært overrasket da han tre år senere oppdaget at noen hadde lagt ut bildet på Facebook, og at barna var omtalt som etterlatte, foreldreløse barn.

Bildet av barna har også dukket opp i forbindelse med borgerkrigen i Syria.

Fotografen synes det er beklagelig at det mest delte bildet han har tatt, til stadighet brukes i feil kontekst.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt