NRK Meny
Normal

– Jeg trodde aldri jeg kom til å se dagslys igjen

Kvinnen som overlevde 17 dager i en kollapset tekstilfabrikk i Bangladesh, sier hun hørte redningsarbeidernes stemmer i flere dager, men at de ikke hørte hennes rop om hjelp inne fra ruinene.

På sykehus i Bangladesh

– Ingen hørte meg. Det var vondt, og jeg trodde aldri jeg kom til å se dagslys igjen, forteller syerske Reshma fra sykesenga.

Foto: Somoy TV

Bangladesh

Da redningsarbeiderne klarte å få Reshma ut etter 40 minutter, brøt publikum og andre redningsmannskaper ut i full jubel og applaus.

Foto: STRINGER/BANGLADESH / Reuters

– Ingen hørte meg. Det var vondt, og jeg trodde aldri jeg kom til å se dagslys igjen, forteller syerske Reshma fra sykesenga.

Mange kaller det et mirakel. Fredag ble Reshma funnet tilsynelatende fysisk uskadd etter å ha vært innesperret i bygningsruinene i Bangladesh i 17 dager. Mer enn 1000 personer har trolig mistet livet i den samme kollapsen.

Porsjonerte ut vannet

– Jeg hørte stemmene til redningsmannskapene de siste dagene, og forsøkte å få oppmerksomheten deres ved å slå med stokker og annet jeg fant på bygningsmaterialene, forteller en vevre kvinnen til den lokale TV-kanalen Somoy TV.

Kvinnen forteller at hun overlevde på tørket frukt og vann som hun fant i rommet hun var fanget i, mellom en stolpe og en bærebjelke.

– De første 15 dagene spiste jeg tørket frukt, men de siste to dagene hadde jeg bare vann igjen, sier hun, og forklarer at hun porsjonerte ut de siste livsviktige dråpene.

Jubel og bønn

Det tok rundt 40 minutter å grave syersken ut av bygningsmassen hun var innestengt i.

– Hun var OK, hadde ingen skader, men var fanget, forteller en militær talsmann, ved navnet Moyeen til nyhetsbyrået Ap.

Publikum og andre redningsmannskaper brøt ut i full jubel og applaus da hun endelig kunne føres trygt ut, og mange gikk sammen i en felles bønn for at hun skulle ha det bra.

Reshmas mor og søster fulgte etter ambulansen til sykehuset hvor hun ble tatt imot av et helt lag av helsearbeidere.

Bangladesh

Redningsmannskaper bærer kvinnen ut av ruinene hun har vært fanget i i over to uker.

Foto: Parvez Ahmad Rony / Ap


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt