NRK Meny
Normal

Røper detaljer fra Osama-aksjonen

De amerikanske elitesoldatene skal i en ny bok røpe sine detaljer om aksjonen som endte med at de tok livet av Osama bin Laden.

Osama bin Ladens hus i Abbottabad
Foto: Aqeel Ahmed/Montasje/NRK / AP

1. mai i år ble den 54 år gamle Al Qaida-lederen drept i et amerikansk angrep mot en villa i Abbottabad, et par timer nord for Pakistand hovedstad Islamabad.

Operasjonen ble gjennomført av en liten gruppe spesialsoldater fra USAs Navy Seals. Da de topptrente soldatene etter 40 minutter trakk seg tilbake, hadde de tatt livet av tre menn, deriblant Osama bin Laden, og en kvinne.

Nå skal de fortelle sin historie.

«The Inside Story»

Det var U.S. Navy Seal Six Team, som anses for å være spesialstyrkens eliteenhet, som tok livet av en av verdens mest ettersøkte terrorister den mai-dagen.

Gruppen er normalt forbundet med hemmelighet og taushet. Men nå har en del av medlemmene valgt å fortelle deres historie i en bok, som kommer ut i USA 8. november.

Det er tidligere Navy Seal-offiser Chuck Pfarrer som er bokens forfatter, skriver Jyllands-Posten. Bokens originaltittel skal være «SEAL Target Geronimo: The Inside Story of the Mission to Kill Osama bin Laden».

«Geronimo» var aksjonens kodeord for Osama bin Laden.

Fortellinger fra soldatene

– Primærkilden i boken er soldatene som har fortalt meg hva de så, følte og tenkte. Jeg har basert boken på deres fortellinger, og når det har vært mulig, har jeg også brukt deres egne ord, sier Chuck Pfarrer.

Også forleggeren lover at boken skal avsløre detaljer om aksjonen.

«Boken skal ta leserne med i helikopteret, over muren og dypt inn i terroristens leir», heter det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt