Hopp til innhold

Romrakett eksploderte i USA

En ubemannet romrakett ekspolderte under en test på bakken i Cape Canaveral i USA torsdag. Det er ikke meldt om noen skadde etter ulykken.

En ubemannet romrakett eksploderte under en test på bakken i Cape Canaveral i USA torsdag. På raketten satt blant annet Facebooks første satellitt.

OPP I LUFTA: Her går flere millioner dollar opp i røyk.

Falcon 9-raketten skulle etter planen skytes opp lørdag, og gjennomgikk en rutinemessig test da ulykken skjedde, ifølge nyhetsbyrået AP.

SpaceX har foreløpig ikke kommentert saken. Det er ikke meldt om noen skadde, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tesla-gründer

Elon Musk

Elon Musk leder det private romselskapet SpaceX.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

Raketten tilhører romprosjektet SpaceX, som ledes av Tesla-gründer Elon Musk. Ulykken skjedde på det privateide selskapets base i Florida, ifølge avisen Observers romjournalist.

Bilder fra stedet viser mye røyk fra ulykkesstedet. Ifølge lokale myndigheter er det ingen fare for folk som oppholder seg i området.

Laster Twitter-innhold
En ubemannet romrakett har eksplodert under en test i Cape Canaveral i USA, ifølge amerikanske medier. Det er foreløpig uklart om noen ble skadd i ulykken.

Røyken fra ulykken var synlig på lang avstand.

Bygninger ristet

Bygninger flere kilometer unna ristet som følge av eksplosjonen, og det kom en rekke eksplosjoner i flere minutter senere, melder AP.

Raketten skulle frakte den israelske romsonden Amos 6, ifølge The Verge. Romsonden skal etter planen brukes av Facebook til å sende internettforbindelse til avsidesliggende områder, ifølge TechCrunch.

SpaceX-ulykke

Røyk fra ulykkesstedet i Cape Canaveral.

Foto: Marcia Dunn / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt

Nobels fredspris går til en person og to organisasjoner

Prisen deles mellom til Ales Bjaljatski, en aktivist fra Belarus, den russiske organisasjonen Memorial og den ukrainske organisasjonen Senteret for sivile rettigheter.