Mitt Romneys talsmann til journalist: – Kyss meg i ræva

En av Mitt Romneys talsmenn fikk nok da ivrige journalister ropte kritiske spørsmål mot presidentkandidaten. – Kyss meg i ræva, var beskjeden en journalist fikk.

Romneys talsmann ba en journalist om å kysse ham i ræva

Romneys talsmann ber journalist om å kysse ham i ræva.

Da Romney forlot Den ukjente soldats grav i Warszawa og gikk mot bilen som ventet for å kjøre ham videre, ble han haglet med spørsmål fra journalister som sto og ventet bak sperringer på Pilsduski-plassen.

Ville snakke om Romneys blundere

«Guvernør Romney, er du bekymret over de mange tabbene under turen din?» kom det fra en CNN-reporter.

«Guvernør Romney, har du en uttalelse til palestinerne?» lød det fra en reporter fra New York Times.

«Hva med dine blundere?» én fra Washington Post gjentok CNN sitt spørsmål.

Reporterne var mest interessert i Romneys kommentar til episodene under hans utenlandsturne, som har ført til store overskrifter og kraftig kritikk. Blant annet skal Romney ha kommet med uttalelser om Obama som mange oppfattet som på grensen til rasistisk. I tillegg antydet han mens han var i Israel at de økonomiske forskjellene mellom israelere og palestinere skyldes kulturforskjeller.

– Kyss meg i ræva

Til slutt fikk Romneys pressetalsmann Rick Gorka nok og ba de høylytte reporterne om å «vise litt respekt».

Da en journalist svarte at de ikke hadde fått mulighet til å stille spørsmål tidligere, rant det over for Gorka.

– Kyss meg i ræva. Dette er et hellig sted for det polske folk. Vis litt respekt, sa han til journalisten.

En annen journalist fikk beskjed om å «shove it», som direkte oversatt vil si at han fikk beskjed opp å stappe spørsmålet opp der solen ikke skinner.

Artikkelen fortsetter under bildet

ROMNEY

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney og kona Ann besøkte tirsdag et krigsminnested i Warszawa i Polen.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

Ba om unnskyldning

Sist Mitt Romney åpnet for spørsmål under sin utenlandsturne var i London på torsdag. Han snakket heller ikke med journalistene som reiser sammen med ham under de tre flyturene på reisen - tosifret antall timer. Romney har derimot foretatt flere TV-intervjuer under sin reise.

En angrende Gorka ringte senere begge journalistene for å be om unnskyldning, og si at han hadde oppført seg upassende.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt