NRK Meny
Normal

Vitne kobler norskpakistaner til trippeldrap

Et vitne i trippeldrapssaken i Pakistan hevder at den returnerte norskpakistaneren avfyrte skudd mot ofrene. Fortsatt er den mulige drapsmannen på frifot i Norge.

Hovedvitnet til pakistansk politi etter trippeldrapet i Pakistan for snart tre uker siden, sier han så den drapssikta norsk-pakistaneren skyte i huset der to personer ble drept.

VIDEO: Vitne hevder trippeldrapssiktet skjøt.

I 18 dager har en norsk-pakistansk mann vært etterlyst av pakistansk politi, som ifølge dem er en av to antatte gjerningsmenn som skal ha begått tre bestillingsdrap i Pakistan 18. mai.

I dag kunne NRK avsløre at den etterlyste 54-åringen har rømt fra Pakistan og klart å komme tilbake til Norge. Han har folkeregistrert adresse på Østlandet og oppholdt seg her i landet i minst fire døgn.

Les også: Alt om trippeldrapssaken

Les også: Mulig drapsmann er i Norge

Les også: Norsk politi har tatt kontakt med mulig drapsmann

Trippeldrap i Pakistan - gravplass i Gujrat

GRAVPLASS: De tre drepte ofrene skal angivelig ligge på denne gravplassen i Gujrat, Pakistan.

Foto: IRAM ANSARI / NRK

– Vill skyting

To av drapene skal ha skjedd i hans feriehus i Pakistan, i tillegg skal han angivelig ha vært med og torturert en tredje person til døde.

NRK har i dag snakket med mannen som anmeldte trippeldrapet i Pakistan. Han sier selv han var vitne til to av drapene. Mannen hevder også at den norsk-pakistanske 54-åringen var en av tre personer som løsnet skudd.

– De skjøt vilt rundt seg. Noen av skuddene traff ofrene, andre traff veggen, sier Shahid Saeed til NRK.no om de to første drapene.

Saeed hevder at 54-åringen også kan knyttes til det tredje drapet, som skal ha skjedd like ved det første åstedet.

– Det var tre personer som kom inn i huset gjennom bakveien. De tok frem våpnene og skjøt, sier han til NRK.no

Går fritt i Norge

Den etterlyste 54-åringen er siktet for trippeldrap av pakistansk politi, men han har ingen status hos politiet i Norge. Han er gjort kjent med påstandene fra det pakistanske vitnet, men ønsker ikke å kommentere dem.

Norske myndigheter har meldt fra til Interpol om at 54-åringen befinner seg i Norge. Ettersom han ikke er siktet i saken er han fortsatt på frifot – i Norge.

Tirsdag formiddag fikk tre siktede norskpakistanere i Oslo forlenget varetektsfengslingen med fire uker. To av dem gjøres i delvis isolasjon, i tillegg er de ilagt brev-, besøks- og medieforbud.

Hovedvitnet til pakistansk politi etter trippeldrapet i Pakistan for snart tre uker siden, sier han så den drapssikta norsk-pakistaneren skyte i huset der to personer ble drept.

VIDEO: Vitne hevder trippeldrapssiktet skjøt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt