Rohingya-barn utnyttes av sexhandlere

Unge tenåringsjenter blir tvunget ut i prostitusjon i flyktningleirene i Bangladesh, ifølge en avsløring gjort av BBC.

Rohingya-barn

UTNYTTES: Rohingya-barn på flukt blir utnyttet av kyniske menneskehandlere. Her leker en gruppe barn i flyktningleiren nær Cox's Bazar.

Foto: TYRONE SIU / Reuters

Siden i august i fjor har over 750.000 mennesker fra rohingya-minoriteten i Myanmar flyktet til Bangladesh for å unnslippe de militæres offensiv mot det som av myndighetene ble betegnet som terroristangrep mot politistillinger.

I dag lever rohingyaene i store leirer langs grensen til Myanmar. Fremdeles kommer flere hundre flyktninger over grensen hver uke.

Lokket med seg foreldreløs jente

De lever under kummerlige forhold uten å vite om de noen gang får muligheten til å returnere til det de anser som hjemlandet sitt.

Kriminelle ser sitt snitt til å utnytte mennesker som allerede befinner seg i en sårbar situasjon.

En ung jente på 14 år som kaller seg «Anwara» forteller til BBC at hun flyktet til Bangladesh etter at hele familien hennes ble drept foran øynene hennes. På veien ble hun stanset av en gruppe kvinner som tilbød å la henne sitte på til sikkert sted.

I stedet ble hun fraktet til byen Cox's Bazar hvor hun ble tvunget til å ha sex.

– De brakte to gutter til meg. De truet meg med kniv og slo meg i magen da jeg ikke ville samarbeide. Så voldtok guttene meg. Jeg strittet imot, men de bare fortsatte, sier kvinnen til BBC.

Rohingya-jenter nederst på rangstigen

Den britiske kringkasteren har besøkt flyktningleirene ved grensa og snakket med mennesker som forteller om menneskehandlernes metoder.

Flyktningene blir tilbudt arbeid og muligheten for en bedre framtid i hovedstaden Dhaka, men når det kommer til stykket blir de tvunget ut i prostitusjon.

Foreldrene er ofte uvitende om hva som skjer med barna sine etter at de sender dem fra seg. En kvinne konstaterer at alle andre steder uansett er bedre enn stedet de bor nå.

BBCs team utga seg for å være utlendinger på jakt etter barneprostituerte. De fikk kontakt med lokale halliker fra de ansatte på hotellet de bodde på.

I møte med hallikene spurte journalistene spesifikt etter jenter fra Rohingya-folket.

– Vi har unge jenter, mange, men hvorfor vil dere ha Rohingya? De er de mest skitne, svarte en av hallikene.

Rohingya-jentene blir etter sigende sett på som mindre attraktive blant sexkundene og selges derfor billig.

Revet mellom fattigdom og prostitusjon

Etter å ha avtalt med hallikene om å få levert to unge jenter til hotellet sitt, gikk journalistene til lokalt politi med materialet.

Politiet stod dermed klare og arresterte en sjåføre som fraktet jentene til hotellet, mens halliken slapp unna.

En av jentene oppga at hun var 15 år og ble tatt hånd om av barnevernet, mens den andre nektet p ta imot hjelp.

Jentene konstaterte at valget deres står mellom fattigdom og prostitusjon, og at sistnevnte er den eneste måten de kan brødfø familien sin.

I fjor høst avslørte SVT hvordan menneskesmuglere doper ned rohingya-barn og sender dem til Midtøsten som sex-slaver.

RETTELSE: I den første versjonen av denne artikkelen skrev vi at halliken i den aktuelle saken ble arrestert. Det stemmer ikke. Det var sjåføren som fraktet jentene til hotellet som ble pågrepet. Halliken slapp unna.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt