River husene til palestinske angripere

JERUSALEM/OSLO (NRK): Israelske sikkerhetsstyrker rev i natt hjemmet til en palestiner som i forrige måned kjørte en bil i stor fart inn på en trikkeholdeplass i Jerusalem og drepte to personer.

Begravelse i Jerusalem

Tre av ofrene for terrorangrepet mot en synagoge i Jerusalem, Aryeh Kupinsky, Cary William Levine og Avraham Goldberg, ble begravet tirsdag kveld.

Foto: Sebastian Scheiner / Ap

– Huset til terroristen som drepte et israelsk spedbarn og en ung kvinne 22. oktober på en trikkeholdeplass i Jerusalem, ble ødelagt i Silwan, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren onsdag morgen.

Nå ventes det at israelerne også snart vil rive husene til de to palestinerne som sto bak tirsdagens terrorangrep mot en synagoge i Jerusalem.

Samtidig har israelsk politi arrestert mange av slektningene til de to palestinerne. De avhøres nå for å finne ut i hvilken grad det var et koordinert angrep, eller om de to handlet på egen hånd.

Begge de to palestinske angriperne ble drept under angrepet.

Etter at en politimann i natt døde av skadene han ble påført under angrepet, er det nå klart at fem personer ble drept.

Statsminister Benjamin Netanyahu varslet tirsdag at israelske myndigheter vil svare med harde gjengjeldelsesaksjoner etter de siste angrepene i Israel.

Netanyahu lovet etter tirsdagens terrorangrep at han skal sette opp farten i arbeidet med å ødelegge hjemmene til de som gjennomfører angrep i Jerusalem.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Spent stemning i Jerusalem

Fordømmer sprengningen av hjemmene

Den israelske praksisen med å ødelegge hjemmene til de som står bak angrep er blitt fordømt av menneskerettsorganisasjoner.

Amnesty International sier at å straffe familiene til mistenkte ved å ødelegge hjemmene deres er kollektiv straff og forbudt i henhold til internasjonal lov.

– Myndighetene må ikke tråkke på rettighetene til palestinerne gjennom kollektiv avstraffelse eller andre hardhendte tiltak for å gjenopprette sikkerheten, sier Amnestys Midtøsten- og Nord-Afrika-direktør Philip Luther.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rabbi Avraham Shmuel Goldberg (t.v.) og Rabbi Moshe Twersky

Rabbi Avraham Shmuel Goldberg (t.v.) og Rabbi Moshe Twersky, to av ofrene for terrorangrepet mot en synagoge i Jerusalem tirsdag.

Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs / Ap

Folketomt i gatene

Jerusalem er sterkt preget av de siste dagenes kamper.

Tidligere har byen vært spart for uro, selv når det har vært sammenstøt på Vestbredden og Gaza.

Etter sommerens drap på en palestinsk gutt i Jerusalem er også byen blitt trukket inn i urolighetene, noe som tydelig vises i byen.

Gatene var tirsdag kveld usedvanlig folketomme. Knapt et menneske var å se utendørs i Øst-Jerusalem.

Samtidig er politioppbudet større enn vanlig, og det er ventet at det blir enda flere politimenn å se i gatene og nær synagoger fremover.

SISTE NYTT

Siste nytt