Ringte fra branninferno: Vi kommer oss ikke ut!

Pårørende til de som bodde i den brannherjede blokka i London, forteller om hjerteskjærende telefonsamtaler med sine kjære.

Mange pårørende av de som er savnet etter brannen i en høyblokk i London forteller om de siste samtalene med sine kjære.

I videoen forteller Rohema Khanom og Mohammed Hakim om sine pårørendes siste ord.

30 mennesker er vel to døgn etter brannen i Grenfell Tower bekreftet omkommet. Fortsatt er mange savnet og familier venter på svar.

Rohema Khanom forteller i videoen over at hun ringte sin slektning Husna, og snakket med henne mens flammene herjet. Husna er fortsatt savnet.

– Vi ser flammer under døra

– Hun sa: Vi kommer ikke til å klare oss. Vi kan se flammene under døra, forteller Rohema Khanom, som befinner seg hjemme hos slektninger samen med andre som også har mistet sine kjære.

Mohammed Hakim er en annen som ikke vet hva som har skjedd. Han har ikke fått noen svar på hva som har skjedd med foreldre og tre søsken.

Siste samtale

Mens brannen herjet snakket han med sin mor for siste gang.

– De siste ordene hun sa til meg var: Tilgi meg om jeg noensinne har såret deg, sier Mohammed.

Mohammed Hakim er også sterkt kritisk til fraværet av informasjon fra myndighetene. Han vet ikke hvordan det har gått, men frykter det aller verste.

Det kommer å ta flere måneder til vi får vite hva som utløste storbrannen, og hvorfor den spredte seg så raskt. Ifølge brannfolk som Sky News har snakket med, spredte den seg fra 4. til 18. etasje på bare åtte minutter.

Etter brannen har det kommet fram sterkt kritikk mot oppussingen av den 24 etasjers kommunale høyblokka.

Fortsatt brenner det i enkelte "lommer" i boligblokken
Foto: Alastair Grant / AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt