NRK Meny
Normal

Avviser sak mot Berlusconi

Retten i Milano har besluttet å avvise rettssaken mot Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, melder AFP.

David Mills og Berlusconi

Advokaten David Mills, på et arkivbilde fra 2006, og Silvio Berlusconi.

Foto: Anonymous / Ap

Silvio Berlusconi

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Foto: Luca Bruno / Ap

Retten henviser til at saken er foreldet. Berlusconi har vært anklaget for å ha bestukket sin tidligere advokat for å avgi falskt vitnemål, melder Time.

Dette føyer seg inn i rekken av seire i rettsvesenet for den tidligere italienske statsministeren.

Milliardæren og mediamogulen var ikke tilstede i retten lørdag, da de tre dommerne leste opp avgjørelsen etter rundt to timers tenketid.

Berlusconi var i Milano, men skal ha dratt for å se fotballaget sitt, AC Milan, spille mot Juventus.

– Helt sikkert at han er skyldig

Berlusconi var anklaget for å ha betalt den britiske advokaten David Mills 600 000 dollar (om lag 3,5 millioner kroner), for å lyve under to rettssaker i 1990. Dette for å beskytte Berlusconi og hans selskap Fininvest etter anklager relatert til politikerens investeringer.

Italiensk påtalemyndighet ville at Berlusconi skulle idømmes fem års fengsel for den angivelige bestikkelsen, men både Berlusconi og Mills benektet anklagene.

– Det er helt sikkert, og utenfor enhver tvil, at den tiltalte er skyldig, sa påtaleadvokat Fabio De Pasquale i retten forrige uke. Han mente Berlusconis forsvar baserte seg på forfalskede dokumenter.

Etter at dommer Francesca Vitale hadde lest opp rettens kjennelse var det en svært skuffet påtaleadvokat Fabio De Pasquale som møtte pressen utenfor rettslokalene.

– Nå vil jeg bare komme meg vekk herfra, sa de Pasquale.

Berlusconis advokater ønsket ikke å kommentere rettens avgjørelse.

Flere rettssaker

Den tidligere statsministeren er imidlertid ikke ferdig med det italienske rettsvesenet. I forrige uke ba påtalemyndigheten en domstol i Roma om å ta ut tiltale mot Berlusconi og sønnen hans for skatteunndragelser.

Ti andre personer er tiltalt i samme sak.

Etterforskerne mener at Berlusconis TV-selskap Mediaset har brutt skattereglene i en sak der selskapet kjøpte rettigheter til amerikanske filmer og TV-show. Berlusconis sønn, Pier Silvio, er nestleder i Mediasets styre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt